Szeptemberben kliptúladagolásban fogjuk végezni

2015.08.19. 15:37

Első alkalommal versenyezteti meg a magyar (és magyar vonatkozású) klipeket a Magyar Klipszemle, amit szeptember 17-én és 18-án rendeznek majd meg a Toldi moziban. A kezdeményezés azt kifogásolja, hogy rengeteg jó magyar videoklip készül, azok azonban a legtöbb esetben nem kapnak több elismerést a YouTube-megtekintések számánál.

Ezen szeretnének most változtatni a szervezők, akik azt írják:

Célunk egy olyan itthon egyedülálló, független rendezvény létrehozása, ami ezen alkotások művészi értékét kiemelve, nagy vásznon prezentálja a média, a szakma és a közönség számára.

A versenyre bármelyik klipgyáros nevezhet, a kedvenc klipjeinket azonban nem nevezhetjük, legfeljebb akkor, ha mi vagyunk a rendezője, vagy kiadója, gyártócége, esetleg előadója.

A kétnapos rendezvény alatt tehát mozivásznon lehet majd nézni a jobbnál jobb magyar klipeket. Az első szemle az elmúlt öt év termésére fókuszál, az ezután következők az aktuális év termését versenyeztetik, a 2010 előtti pályaművek pedig külön kategóriában szállnak majd versenybe.

A legjobbak kiválasztását és jutalmazását egy hattagú zsűri segíti majd, amelynek tagjai közt ott van Dobos Tamás operatőr, Vágvölgyi B. András filmrendező, Oltai Kata művészettörténész, Ács Dani, a 444 újságírója, Izil, aki a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, valamint az indexes színekben érkező Libor Anita.

A vetítéseket témába vágó workshopok, előadások és bulik kísérik, jelentkezni pedig szeptember harmadikáig lehet majd a Klipszemle honlapján – éjfélig.

Az előző év végén egyébként mi is megversenyeztettük 2014 legjobb klipjeit: nálunk akkor a Wellhello Apuveddmeg című számához készült lyricvideója nyert, a Klipszemle egyik szervezője, Miki357 pedig különdíjat kapott tőlünk a legkeményebben dolgozó kliprendezőként.