Ez a misztikus klip egyáltalán nem steril

2015.11.03. 15:00

Négyszámos, magyar nyelvű kislemezzel és a címadó, Sterilhez forgatott misztikus videóval jelentkezett a Black Nail Cabaret synth-noir duó. Árvai-Illés Emese énekes és Tarr Zsófia billentyűs kifejezetten a magyar rajongóknak készítették ezt a magyar nyelvű kislemezt, ami az ötödik születésnapjukon jelent meg. 

A címadó dalhoz egy különleges, misztikus hangulatú klip is készült: „Az első ötlet az volt, hogy legyenek alteregóink, ránk hasonlító lányok játszanak bennünket. Emese alteregója hamar meglett (Sütő Anna), akinek mint kiderült, volt egy saját készítésű hollófeje. Amikor ezt megtudtam, egyből egyértelművé vált számomra, hogy ki lesz a másik karakter, így elengedtük az alteregó kérdést. Tehát egy Emkeszerű lány (Anna) és a Holló (Tóth Bátor) volt a főszereplőnk, akik ötleteikkel is segítették a produkciót, Anna pedig szakmai tudásával is, mivel médiadizájn szakon tanul a MOME-n.”-

A klipet Ficsór Zsolt készítette, aki a zenekar előző, Satisfaction című klipjében is dolgozott: „A koncepció a mesterségesen kialakított tér és a természetes környezet kontrasztját veszi figyelembe. Fontos volt, hogy a városban, kültéren vegyünk fel jeleneteket.” Ficsór Zsolt fotós munkáját mi is követtük már, amikor idén a Berlinalén megnyerte a Close up! verseny fődíját. 

A négyszámos Steril kislemez is meghallgatható a Bandcampen is: 

A két lány a Budapest-London tengelyen alkot dark wave ihletésű zenéket, de eddig még nem írtak magyar dalokat. "Korábban nem tartottam magam érettnek a feladatra, hogy magyar dalszöveget írjak, mert nagyon könnyű magyarul giccsesen hangzani. Nekem dalban mindig jobban ment angolul az önkifejezés, de nagyon sok verset írtam már magyarul, egészen kicsi korom óta." A címadó dalt is Emese egy régi verse ihlette. "A dal írásakor három kérdés mozgatott: a hétköznapok szürkesége és annak csillapítása, a benső gyermek megőrzése és a hazai helyzet. Az egész egy kicsit, szürke, egy kicsit steril, egy kicsit színtelen egy kicsit szagtalan, ennek a szellemében is készült el ez a kislemez."A lemez ezúttal is Árvai Krisztián produceri munkájával született meg, a Fekete című dalban pedig Celine Righi brácsán közreműködik. 

A lányok legközelebb november 14-én, Londonban koncerteznek, itthon várhatóan jövő év elején lépnek fel.