A Kolin London után Budapestet is beveszi

IMG 2290
2015.11.24. 14:42

Linczényi Márkót mostanában főleg szombat esténként lehet látni a tévében, a Got Talent zsűrijében ül Kovács Patrícia, Horgas Eszter és Csuja Imre oldalán. De közben a Kolin zenekar sem tétlenkedik, sőt, most tértek vissza egy londoni turnéről, amire az NKA-tól nyertek támogatást. A turnéről készítettek egy összefoglaló videót is, amit először a Stenken lehet látni, íme: 

És hogy miért nevezik turnénak? Azért, mert számos helyen felléptek, például a legendás Barfly nevű helyen is, ahol olyan zenekarok játszottak eddig, mint a Killers, az Ash, a Darkness, a Libertines, a Kasabian, a Strokes, a Yeah Yeah Yeahs, a Franz Ferdinand, vagy a Muse. De nem csak koncerteket adtak, hanem a sheffieldi Sheffield live, és a londoni Croydon rádióban is élő interjút adott a zenekar, sőt, az utóbbi helyen élőben eljátszottak egy számot az új lemezről, akusztikus verzióban.

Fontos találkozásokat is sikerült intézni, a leglényegesebb, hogy Mark Beaumont, a világ talán leghíresebb zenei újságírója le volt nyűgözve a zenénktől. "Ő olyan előadók házi újságírója, mint a Rolling Stones, a Coldplay, vagy Jay-Z, és a Muse-tól az Arctic Monkeysig a legtöbb zenekar kikéri a szakmai véleményét megjelenés előtt. De a legtöbben onnan ismerhetik, hogy ő szedte ki Keith Richardsból azt a hiánypótló információt, miszerint a legfurább dolog, amit valaha felszívott az orrába, a saját apja volt. Pontosabban az apja hamvai, kokainnal összekeverve. Mi a történetnek, és Marknak is nagy rajongói voltunk, és most már ő is nekünk." Meghívta a zenekart a saját bulijára a camdeni The Monarch nevű klubba, ahol a koncert annyira tetszett neki, hogy megígérte, hogy a budapesti lemezbemutatóra is eljön, és írni is fog a zenekarról. 

A KOLIN a londoni Barfly klubban
A KOLIN a londoni Barfly klubban

De mit lehet most írni a Kolinról? "Teljesen megújult a zenekar, egyrészt egy új taggal bővült a dobos, Kipi személyében, akibe máris többen szerelmesek, mint belém, szóval jó igazolásnak bizonyult." - mesélte a Stenknek Márkó. "Vele együtt a zenéhez való hozzáállásunk, és így maga a zene is megváltozott. Volt idő, amikor nagyon a közönségnek akartunk megfelelni, és közben elvesztettük azt a célt, ami a legelején teljesen világosan megvolt, mégpedig, hogy saját magunkat szórakoztassuk. Most ugyanazzal a lendülettel és energiával, sőt, szeretettel dolgozunk a stúdióban, és zenélünk a színpadon, mint utoljára gimis koromban." Lesz új lemez is, az új image videó alatt már egy új szám hallható, amiből következtetni lehet az új stílusra is. 

December 18-án lesz a Kolin “visszatérő” koncertje több év csend után, ugyanis évek óta nem léptek fel itthon, most az Ötkertben koncerteznek. "Jön az új lemez, és az angol közönség után itthon is szeretnénk bemutatni az új számok egy részét még a nagy lemezbemutató koncert előtt." 

Ha nem akar lemaradni a legfrissebb zenei hírekről, kövesse a Stenket a Facebookon!