Új fogsort és aranyfogat kapott a Pogues frontmbere

2015.12.22. 07:06

Rocktörténeti mérföldkőhöz érkeztünk, Shane MacGowan, a kelta punkot játszó The Pogues legendás frontember ugyanis új fogsort kapott, írja a Guardian. A radikális átalakulásról egyórás dokumentumfilm is készült, amit a karácsonyt követő vasárnap ad majd le először a Sky Arts csatorna.

A műsor másik fontos főszereplője egy ír szájsebész, Darragh Mulrooney lesz, aki egyenesen a fogorvoslás Everestjének nevezte a vállalkozást, aminek sikerén egy teljes csapat dolgozott. Az 57 éves zenész sokévnyi önpusztítással érte el, hogy rohadó fogsora – és persze szórakoztatóan provokatív egyénisége – valódi zenészlegendává tegye.

MacGowan egyébként a barátnője, az író, újságíró és angyalhívő Victoria Mary Clarke biztatására vágott neki a kalandnak, a beavatkozás pedig közel kilenc órán át tartott. 2009-ben már próbálkozott hasonlóval, akkoriban vesztette el ugyanis utolsó természetes fogát, de az akkori beavatkozást később csak kontármunkának nevezte.

A Pogues egyébként a 2012-es Szigeten lépett fel először Magyarországon, harmonikásuk, James Fearnley pedig akkor azt mesélte az Indexnek, hogy úgy támogatják az énekest, mint egy kisgyereket.

Shane MacGowant akkora már bölcs módon eltiltotta a menedzsmentje attól, hogy interjúkat adjon koncerteken. Kérdés persze, hogy a frontember szívderítőnek és igazából már viccesnek sem nevezhető látványa, amivel szembesülhettünk a koncerten, különbözik-e a korábbi helyzettől, ami 1991-ben, egy japán turné yokohamai állomásán végül oda vezetett, hogy az együttes megkérte az énekest, aki addigra a rendkívül kreatív és érzékeny, de a népszerűséggel járó nyomást feldolgozni képtelen fiatalemberből kiszámíthatatlan alkoholistává züllött le, hogy a túlélése érdekében lépjen ki az együttesből

írtuk a koncert másnapján.

A MacGowan fogait rendbe rakó Mulrooney arról is beszélt, hogy az új fogsor mellé egészséges étrend és diéta is jár.

Volt egy nagyon megindító pillanat, amikor Shane megevett egy almát. Ilyen az elmúlt húsz évben nem történt vele.

A filmben – valamilyen oknál fogva – feltűnik majd Johnny Depp és Pete Doherty is.