Ingyen bulizhatnak a Bataclan-tragédia túlélői

2016.01.22. 19:17

Ingyenjegyekkel kedveskedik a kaliforniai Eagles of Death Metal azoknak, akik ott voltak a novemberi, tragikus kimenetelű koncertjükön, amely során mintegy kilencven embert öltek meg a terrorista merénylők, írja az NME.

Jesse Hughes és Josh Homme bulizenekara már korábban bejelentette, hogy nem hajlandóak meghajolni a terror előtt, ezért visszatérnek Európába, hogy folytassák a megszakadt koncertsorozatot. A turné során megismétlik a félbemaradt párizsi koncertjüket, ezúttal február 16-án, egy keddi napon fognak játszani az Olympiában, ahová ingyen mehetnek majd be a novemberi fellépés túlélői. 

Alig várom, hogy visszatérjünk Párizsba, és koncertezhessünk

– mondta már korábban is Hughes, a zenekar legfrissebb közleményében pedig arról írnak, hogy a túlélők, a sérültek, illetve azok történeteit hallva, akik szeretteiket vesztették el a Bataclanban, fel sem merült bennük, hogy ne fejezzék be a félbeszakadt koncertjüket. Az EODM tagjai egyébként az öltözőjükben vészelték át a brutális terrortámadást.

A zenekar a tragédia után, decemberben is meglátogatta a francia fővárost, ahol szemerkélő esőben keresték fel a Bataclant, és virágokat elhelyezve emlékeztek meg az áldozatokról. Az EODM a párizsi koncertet követő szombaton, február 20-án Budapesten is fellép majd, az A38 Hajó szervezésében az Akvárium Klubban fognak játszani.