Az óceán sem állhatott az útjukba

2016.02.17. 15:04

A budapesti mïus Álmos Gergely egyszemélyes zenei projektjét takarja, amiben eleinte Horányi Juli énekesnővel dolgozott együtt, ő azonban 2015-ben kivált, azóta különböző énekesek közreműködnek a projektben. 2016 tavaszán jelenik meg a legújabb, Eigengrau című lemeze, a német szó azt jelenti, hogy sajátszürke vagy sajátfény, az a szín, amit az emberi szem teljes sötétségben lát.

Az első dalban Hegyi Dóri közreműködött, ennek a klipjét itt a Stenken lehetett először látni, most kijött a második dal is, ebben az amerikai Laura Hahn énekel, és az  a címe, hogy Broken Words.  A dalt több ezer kilométer távolságból, az internet segítségével hozták össze.

Az áprilisban megjelenő lemez egy egyéves munkafolyamat eredménye, melyet Álmos Gergő előbb házi stúdiójában, majd a szegedi Black Hole Sound-ban és a budapesti Metropol Stúdióban rakott össze Vári Gábor segítségével. Az album végső hangzását a Moderat, Todd Terje, Atoms for Peace, Caribou, Four Tet keveréséért is felelős, berlini Calyx Mastering segítségével nyerte el. A kiadó a berlini Sonar Kollektiv, így a mïus most olyan előadókkal van egy istállóban mint a Jazzanova,  a me, a Nuspirit Helsinki, a Radio Citizen és a 4Hero. A Broken Wordsből már egy remix is készült, ezt egy Mooryc nevű lengyel zenész készítette

Az instrumentális és vokális dalokat egyaránt tartalmazó Eigengrau-t még a megjelenés előtt az A38 Hajón lehet élőben meghallgatni február 20-án, szombaton (barbarastahl és az osztrák Fijuka társaságában).

Ne maradjon le semmiről!