Öngyilkos lett Keith Emerson, az Emerson Lake & Palmer billentyűse

2016.03.11. 22:46 Módosítva: 2016.03.12. 09:01

Kaliforniában, Santa Monica-i otthonában, 71 éves korában elhunyt Keith Emerson, az Emerson, Lake & Palmer alapítója, a szimfonikus rock atyja - írja a Rolling Stone. Halálhírét zenésztársa, Carl Palmer is megerősítette, bár nem részletezte. A rendőrség szerint Emersonnal egy piztolylövés végzett, valószínűleg fejbe lőtte magát. A zenész holttestét péntek reggel találta meg a barátnője.

Az Angliában született Keith Emerson első zenekara a The Nice volt, 1967 és 1970 között. Itt Emerson a klasszikus zenét, a jazz és a progresszív rock elemeivel ötvözte, amiért hamar kikiáltotta a szaksajtó

 a billentyűs hangszerek Jimi Hendrixének.

A '70-es években népszerűvé vált Emerson, Lake & Palmerben Emerson a Bartók- és Muszorgszkij-feldolgozásaival vált híressé, amivel a komolyzeneértők elismerését is kivívta. Egyedi előadásmódja is legendássá vált: kézzel, lábbal, bokszerrel, korbáccsal és minden keze ügyébe kerülő eszközzel ütötte a felszerelését, ami két Hammond-orgonából, egy elektromos zongorából, egy Moog-szintetizátorból, egy mellotronból és egy Steinway hangversenyzongorából állt.

Carl Palmer ezzel az üzenettel búcsúzott egykori zenésztársától:

Keith kedves lélek volt. A zene iránti szenvedélyének a következő években nem nagyon lesz párja.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport