Naomi Campbell kisírt szemekkel is bámulatos

videodiszko
2016.03.12. 08:42

Egy hullazsákba csomagolt virág bizarr táncot rejt az éjszakában, Alex Turnert elnyeli a víz, Olivia Wilde pedig Steve Jobsnak hálálkodik, amiért már csupán egy telefonnal a kezében is lehet valaki művész. Ezenkívül csodás arcszőrzetek, a visszatekintő Weezer, valamint egy vidám temetési menet az eheti Videodiszkóban, ahol ezúttal is a kedvenc klipjeinket gyűjtöttük össze az elmúlt néhány napból.

The Last Shadow Puppets: Everything You've Come To Expect

Nemcsak hogy a 2008-as The Age of the Understatement után végre új lemezzel jelentkezik az Arctic Monkeys-frontember, Alex Turner és Miles Kane közös zenekara, idén még a Szigeten is fellépnek majd. A visszatérőszám, a Bad Habits klipje nem volt különösebben érdekes, a mostani viszont elég erősre sikerült: a két zenész az óceánparton, nyakig a homokba temetve nézi végig, ahogy egy nő táncot lejt nekik, majd búcsúzóul nyom egy homlokcsókot, és otthagyja őket, hogy a természet, pontosabban a dagály, elintézze a dolgát.

Head Wound City: Scraper

rendezte: Eva Michon

A Head Wound City nevű szupigruppra talán már nem sokan emlékeznek, pedig szép kis csapat volt, olyanok játszottak benne, mint Nick Zinner a Yeah Yeah Yeahsből, illetve Jordan Blilie és Cody Votolatoa a Blood Brothersből. 2005-re már fel is oszlottak, addig csupán egyetlen EP-t vettek fel, és egyetlen koncertet adtak. Több mint tíz évvel később azonban visszatérnek, méghozzá egy teljes nagylemezzel. A Scraper klipjében a tagok egy furgon hátsó részében szállítanak egy hullazsákot, ami néha megmozdul, majd amikor ásni kezdik neki a gödröt, az a valami meglép, ők üldözőbe veszik, és kiderül, hogy egy bizarrul táncoló virágra vadásznak. De nem sokáig.

ANOHNI: Drone Bomb Me

rendezte: Nabil

Az Anohni név egész pontosan Antony Hegartyt takarja az Antony And The Johnsonsból, aki még a 2005-ös Ultrahangon is fellépett a Trafóban, majd néhány hónappal később az I Am A Bird Now című albumával már Mercury-díjat nyert, és akkoriban sokat áradoztak róla. Később a Hercules and Love Affair dalaiban is énekelt, most pedig HOPELESSNESS címmel, Hudson Mohawke és Oneohtrix Point Never közreműködésével fog szólólemezt kiadni. Ezen lesz hallható a Drone Bomb Me, aminek a klipjében Naomi Campbell énekli sírva a dalt. Hegarty egyébként az idei Oscar-gálán a legjobb filmzenének járó díjért is versenyzett (a Manta Ray című dallal), ám végül nem ő, hanem Sam Smith nyert. Anohni egyébként a második nyíltan transznemű művész, akit Oscarra jelöltek.

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros: No Love Like Yours

rendezte: Olivia Wilde

„Mindig hálás leszek Steve Jobsnak, amiért mindannyiunkkal elhitette, hogy mi is lehetünk művészek” – mondta a mostanság a Bakelitben feltűnő Olivia Wilde, aki élete első klipjét az Edward Sharpe & The Magnetic Zerosnak készítette, amit ráadásul egy iPhone 6s-sel rögzítettek. Wilde és a frontember, Alex Ebert a zenekar menedzserén keresztül ismerte meg egymást egy Los Angeles-i bárban. A klip főszereplője is Ebert, aki egy elhagyatott, szemetes környéken tér magához, aztán csatlakozik egy furcsa társasághoz, akikről rövidesen kiderül, hogy egy temetési menet tagjai, Ebert jól meg is lovagolja a koporsót, a többit pedig inkább nem spoilerezzük el.

Anton Vezuv: Far Camp Song

rendezte: Szabó Áron

Eheti gyűjtésünk legmenőbb arcszőrzeteit egyértelműen az Anton Vezuv klipjében látni, amely a zenekar Into The Sea című bemutatkozó albumának nyitószámához forgott. A kémfilmes, utalásokkal teli videóban Osvárt Andrea és Makranczi Zalán kerül közel egymáshoz, hogy aztán jól bajba keveredve menekülniük kelljen. "A klip a francia újhullám és a hetvenes évek film noir stílusának fúziója, amelyben avantgárd művészeti utalások keverednek hitchcock-i képi megoldásokkal, detektívfilm-szerű elemekkel" – mesélte a kisfilmet rendező Szabó Áron a Recordernek, ahol az anyag is debütált.

Weezer: California Kids

rendezte: SCANTRON

Hamarosan, április elsején fog megjelenni a Weezer új, bitliszes kikacsintással White Albumra keresztelt lemeze, amihez már több klip is készült. Ezúttal az anyag nyitódalához, a California Kidshez forgott videó, amiben a frontember, Rivers Cuomo fejében mindenféle emlékek törnek fel, főleg a korábbi Weezer-klipekből, aztán a tengerparton császkálva a fémdetektora jelezni kezd, és valami olyasmit talál, amire valószínűleg senki sem számított, nyilván ő sem. A videó végén a DamnDaniel-srácok is felbukkannak pár másodpercre. Cuomo egyébként nemrég arról is beszélt, hogy már nagyban dolgozik a White Albumot követő Black Albumon, ami (ki gondolta volna?) jóval sötétebb lesz majd az előzőnél.

Ne maradjon le semmiről!