Karel Gott legyőzte a rákot

2016.03.18. 20:00

Véget ért a Kelet Sinatrájaként emlegetett Karel Gott négyhónapos kemoterápiás kezelése, az orvosai pedig pénteken kimutatták, hogy a nyirokcsomórák eltűnt az énekes testéből, írja az MTI. Gottnál november elején diagnosztizálták a betegséget, majd megkezdte a kezelést, és már a hónap elején arról írtunk, hogy a leletei biztatóak, jó eséllyel megszabadulhat a ráktól.

Az énekes egészségéért küzdő Egyetemi Kórház főorvosa már korábban elmondta, hogy Prága aranyhangját a legkorszerűbb eszközökkel kezelik, Gott sajtósa pedig néhány hete arról beszélt, hogy az ideiglenes eredmények arra utalnak, hogy a kezelés sikeres volt, de csak március közepén tudnak majd biztosat mondani.

A vizsgálatok eredménye hatalmas örömöt jelent, mert megerősítette bennem a reményt, hogy visszatérhetek az életbe. Természetesen még túl kell esnem az elkerülhetetlen lábadozáson, rehabilitációkon, így még rendszeresen be fogok járni a kórházba. Leginkább azonban annak örülök, hogy fokozatosan elkezdhetem a hangszálaim rehabilitációját is

– üzent Gott az egészségéért aggódóknak.

Az énekes a felesége, Ivana és a családja többi tagjának támogatásáért a leghálásabb, de azt is megjegyezte, hogy pontosan tudja, milyen súlyos betegségen ment keresztül, ezért a jövőben nagyon óvatos lesz majd.