Az újjáalakult Guns N’ Roses odavert az első bulin

2016.04.03. 19:10

Nem voltunk ott sajnos a Los Angeles-i Troubadourban 2016 április 1-jén, ahogy 1985 június 6-án sem, az előbbi az új GN’R-felállás első bulija volt, az utóbbi meg a legelső, amit valaha játszottak, szóval a beszámoló a koncertre bejutó 250 rajongó véleményét, vagy inkább lelkiállapotát tükrözi, ha ők túloztak, mi is. Kezdjük a tényekkel:

  • A GN’R legutóbbi olyan felállása, ami nem Axl Rose és barátai-jellegű volt, 23 éve lépett színpadra utoljára.
  • A tavalyi bejelentés és az idei felhajtás után ez volt az első koncertjük, a következő Las Vegasban lesz.
  • A koncert híre egy nappal hamarabb kikerült, mint a menedzsment szerette volna.
  • A bulira jegyet csak személyesen, a koncert napján, a régi Tower Records-épületben lehetett venni, 10 dollárért (ennyibe került egy jegy az első koncertre is). 
  • A neten a buli előtt 2000 dollárért is árultak belépésre jogosító karszalagot.
  • A koncerten részt vett egy rakás celeb/zenészhaver, Lenny Kravitz, Jim Carrey, Andrew Dice Clay, Nicolas Cage és a My Michelle-t ihlető Michelle Young is. Két beszámoló szerint sem csápoltak.
  • A koncertre nem lehetett mobilokat bevinni, az ajtóban elvették mindenkitől, kivéve azokat a modellcsajokat, akik a celebekkel mentek be díszítőelemnek, a kikerült videófelvételeket igencsak ők készíthették.

A beszámolók szerint a klubban, ahová egyébként 500-an is befértek volna, de 300-350 főnél többet nem engedtek be, nagyon jó volt a hangulat, és senkit nem érdekelt, hogy egy órányi késéssel kezdődött a koncert - Axl kétórás szintidejéhez képest ez semmi, másrészt meg a karszalag mellé kapott emlékjegyen kezdési időpontként “valamikor 11 után” állt, ennyi meg bőven belefér. A zenekarban Axl Rose mellett Slash és távolról Adrien Brody eltitkolt ikertestvérének tűnő Richard Fortus gitározik, Duff a bőgős, Frank Ferrer dobol, és két billentyűssel állnak színpadra, az egyikük a veterán Dizzy Reed, a másik egy Melissa Reese nevű csaj.

Setlist

01. It's So Easy
02. Mr. Brownstone
03. Chinese Democracy 
04. Welcome To The Jungle 
05. Double Talking Jive 
06. Live And Let Die 
07. Rocket Queen 
08. You Could be Mine 
09. The Godfather Theme (Slash szólója)
10. Sweet Child O' Mine
11. New Rose (THE DAMNED feldolgozás)
12. Better 
13. Knockin' On Heaven's Door
14. My Michelle 
15. Nightrain
16. The Seeker (THE WHO feldolgozás)
17. Paradise City

A koncerten 17 számot játszottak köztük párat a Chinese Democracy-ról is, ezekről azt írták, hogy Slash kezében újjászülettek és új értelmet kaptak, ami nem ártott nekik. Slash és Axl a koncerten nem kommunikált egymással, Slash a szokásosnál sokkal komorabb volt, és a gitárján kívül nem figyelt másra, Axl viszont kifejezetten jókedvű volt, és többször is kiszólt a rajongóknak - a Paradise City alatt meginduló tömegnek például azt, hogy ezt most azonnal hagyják abba. 23-24 évvel ezelőtt ilyesmikért koncertet is állított le, ugye.

img 7747

Axl jó formában volt, a hangja a magasakkal továbbra is megbirkózik, és nem fulladt ki a buli végére. Hatszor öltözött át, kiváló formában van, és ha így bírja, a koncertturnén sem fog csalódást okozni. Duff, Fortus és Ferrer megbízhatóan játszott a beszámolók alapján, és a zenekar nem egy alkalmi társulásnak tűnt, hanem működőképes felállásnak, Erre szükségük is lesz, mert Not In This Lifetime című (Soha a büdös éltbe’) nevű észak-amerikai stadionturnéjuk (26 állomás, ebből hat áprilisban) hamarosan indul, utána pedig egy lemezt vesznek fel a Geffennél, eredeti kiadójuknál.

Idén nyáron nem várhatók Európában, és mivel csak stadionokban gondolkodnak, 2017 tavaszáig erre nem is nagyon lehet számítani. Annak alapján, amit az első koncertről írnak, kár, de kibekkeljük.