Egy csomóan saját magukba szerelmesek

2016.05.30. 15:05

Fazakas Fanni volt a tavalyi Klipszemle egyik nagy felfedezettje: a lányról soha senki nem hallott előtte, a Klipszemlére a semmiből érkezett a Summer Syndrome, amiben ő csinálta a zenét, a klipet, a látványtervezést, szereplőnek pedig a barátnőit kérte fel, úgyhogy Kostil Danilát, Horváth Viktort és Szimler Bálintot maga mögé utasítva ő kapta a legjobb rendező díját. 

Fanni azóta több mindent csinált, ám most egy új klippel tért vissza, amit a Dansor nevű formációnak készített, és először az ibizai Global TV nevű webtv-n ment le szombaton, most pedig mi mutatjuk itt be a Stenken. 

Fazakas Fannit tehát a Klipszemle tette a térképre, mi is ekkor csináltunk vele egy interjút, amit elég sokan elolvastak, többek között Kulcsár Anett, azaz Dansor Magyarországon élő barátnője is, aki a Toldi mozis vetítésen is ott volt, és javasolta, hogy "ha valami nem normális anyagot szeretne, válasszon csak engem." 

Fazakas Fanni jó két hónapon át agyalt azon, hogy milyen klipet is lehetne forgatni a Theory of Love című számhoz. "A szám a szerelmről szól, mégpedig arról, hogy ha a szerelem csak vágy, akkor inkább tartózkodnék (If love is desire // I don’t want to know). Pont ezekben a téli hónapokban került a kezembe a We Are Our Brains című könyv, amiben részletesen le van írva, hogy mi zajlik le az agyban, amikor azt érezzük, hogy belezúgtunk valakibe. A szerelem rengeteg módon tud megvalósulni, irányulhat emberekre, tárgyakra, épületekre is. Sőt, rengeteget egyszerűen csak saját magukba szerelmesek. Lényeg a lényeg, hogy a legtöbb embernek az kell, ami még nem az övé, ami más, egyedi." És hogy ez az elmélet hogyan tud megjelenni egy klipben? Így:

A Summer Syndrome klipjét még teljesen egyedül csinálta Fanni, Szigethy Márton operatőrrel közösen, most viszont rendes stábbal tudott dolgozni. Az operatőr Szőke Dániel volt, a vágó Hadházi Miki, a stylist Hegedűs Dóra, a smink pedig Kund Barbara. "Külön köszönet illeti Tábor Zsófit, aki jelenleg a "béna lány" szerepét tölti be mint utódom a MOME-n, közben pedig első alkalommal, de hibátlanul végezte rendezőasszisztensi munkáját, és a gyártást is mentette, ha úgy adódott." A klipnek lesz majd vetítős premierje is, ahova az összes alkotó eljön majd. 

A Dansor név Kulcsár Anettet takarja, aki huszonéves korában eldöntötte, hogy kimegy szerencsét próbálni Amszterdamba, és most egy saját kiadót futtat egyre nagyobb sikerrel Comport Records néven. 

Ne maradjon le semmiről!