Ismét angolul énekel Kiss Tibi

2016.06.06. 12:57

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Quimby: egy hónap alatt a harmadik dalt hozzák ki, a magyar nyelvű Forradalom és Tükrök olcsón után a most megjelent  Heaven Goes to Hell ismét angol nyelvű szerzemény.  

A dal először a Stenken hallható, a felvételt a zenekar próbatermében, illetve stúdiójában rögzített zenélős videóval is megtámogatták. 

"Ez a dal nekem a háborúról szól, pontosabban arról a párbeszédről, érzésekről, okokról és következményekről, amiket egy ilyen impulzív, agresszív környezet generál." - mondta a dalról a Kiss Tibi frontember. "Ez lehet ember-ember között, ország - ország között, hitvallás és hitvallás között. Nem egy vidám dal, de reményeim szerint mindannyiunkban előidéz egy olyan emberi flow-t, ami ismerős és emlékeztet minket. Emlékeztet arra, hogy mennyire feleslegesen bántjuk egymást, szinte semmiért, és arra, hogy ennek mindig ára van. Szándékosan minden egyes zenész nagyon egyszerű, lehelet-finom, nyugodt dolgokat játszik, hogy olyan legyen a dal, mint egy lélegzet. Semmi virga, egyetlen hang is felesleges, ami nem feltétlenül szükséges."

Íme a videó: 

A Quimby június 11-én szombaton ad nyárindító koncertet a Budapest Parkban, ahol ezeket az új dalokat is játsszák majd. A koncert különlegessége továbbá, hogy ez a Quimby egyetlen nagyszabású budapesti fellépése a novemberi Papp László Sportaréna-beli jubileumi eseménye előtt, ezután csak fesztiválokon lehet majd őket látni. A koncerten kedvezményesen kapható majd a "Tükröm, tükröm" című Quimby tribute album, amihez amatőr videoklip-pályázat is tartozik, június 26-ig várják a videókat a feldogozásokhoz a quimbytribute@gmail.com címre.

Ne maradjon le semmiről!