Rihanna már megint csak bámul a kamerába

videodiszko
2016.06.18. 08:02

RiRi a legújabb videójában is azt teszi, amihez a legjobban ért: igézően néz bele a kamerába, miközben énekel. A Viet Cong az új névvel (Preoccupations) a gyerekkori félelmeinket hozta össze, a Peter Bjorn And John pedig egy óriásira nőtt komondort sétáltatott meg a vadonban. A Videódiszkóban ezúttal is a hét legjobb klipjeiből válogattunk.

Angelic Milk: Rebel Black

rendezte: Valja Banjo Trailertrash

Ha bárki megkérdezné, hogy pontosan milyen is az a hipszteresztétika, akkor annak valószínűleg az Angelic Milk új klipjével illusztrálnám a megfejtést. Pedig Sarah Persephona projektje nem ám Brooklynból származik, hanem Oroszországból, egész pontosan Szentpétervárról. Az Angelic Milk eredetileg szólóprojektként indult, aztán idővel zenekarrá nőtte ki magát, július közepén pedig egy EP-t is kiadnak Teenage Movie Soundtrack címmel, ami mindössze 250 példányban fog megjelenni. A Rebel Black is ezen fog szerepelni, és a hozzá készült klip is erősen a tinifilmek hangulatát idézi, bár nem egy húsvér tinilány a főszereplője, hanem a Gördeszkás Báránykirálylány. A rajzokat a rendező és az énekeslány közösen készítette.

Preoccupations: Anxiety

rendezte: Yoonha Park

Az előző év végén 2015 legjobb húsz lemeze közé is besoroltuk a kanadai Viet Cong címnélküli debütálását, és nagyon örültünk a hírnek, hogy aztán az A38 Hajón is bemutatták az albumot a magyar közönségnek. A zenekar azóta megváltoztatta a sértőnek tartott nevét, és viszonylag hosszú idő után bejelentették az újat, ekkor lettek Preoccupations. (Reméljük, nem ezen gondolkodtak olyan sokáig.) Szeptember 16-án már ezzel a névvel adnak ki egy új nagylemezt, ami szintén cím nélkül jelenik majd meg, az Anxiety című nyitódalhoz pedig most baljós klip is forgott, ami a mindenféle gyerekkori félelmek tárháza. Para – szoktuk mondani az ilyesmire.

Red Hot Chili Peppers: Dark Necessities

rendezte: Olivia Wilde

A Doktor House-ból és a Bakelitből is ismert Olivia Wilde élete első klipjét az év elején készítette az Edward Sharpe & The Magnetic Zerosnak, amit ráadásul egy iPhone 6s-sel rögzítettek. A színésznő második alkalommal mindjárt a Red Hot Chili Peppersnek forgatott. A videóban négy gördeszkás lány mókázik és esik párat, a sebeket meg sörrel tisztíják benne, de a klipről részletesebben is írtunk a megjelenés napján. A zenekar legújabb lemeze, a The Getaway pénteken jelent meg, és a vasárnapi Hét lemezében kiemelten foglalkozunk majd vele.

Peter Bjorn And John: Breakin’ Point

rendezte: HochR

Még mi is nehezene hisszük el, de már tíz év telt el a Young Folks óta, és a svéd trió még mindig aktív, bár azóta sem tudtak annál nagyobb slágert írni. Az azóta eltelt évtizedben egész pontosan öt nagylemezt jelentettek meg, a legutóbbit pedig épp egy héttel ezelőtt, június 10-én adták ki. A címadó dalhoz klip is forgott, amiben egy kissé zavartnak tűnő csóka nekivág a vadonnak, és közben egy kísérője is akad, amiről nehéz lenne megmondani, hogy pontosan micsoda, de talán egy bölényméretű komondorra emlékeztet a leginkább. Aztán a végére az is kiderül, hogy volt-e értelme az utazásnak. A zenekar egyébként a Facebookon azt írta, nagyon sokat jelent nekik ez a klip, és a végére az is összeáll, hogy miért.

Calvin Harris feat. Rihanna: This Is What You Came For 

rendezte: Emil Nava

RiRi videóival rendszeresen gondban vagyunk. "Lassan be fog állni arra a sémára, hogy olyan klipeket készít, amiben mozog és pózol a kamera előtt" – írtuk áprilisban az akkor megjelent Kiss It Better kapcsán. Nem igazán tesz mást a This Is What You Came For klipjében sem, bár most a szokásosnál talán több ruhaneműt visel közben. De Rihanna továbbra is tök jó abban, hogy a kamerába bámuljon és úgy énekelje a számait. Ez a mostani mondjuk pont nem az övé, hanem Calvin Harrisszé, akit állítólag kissé nehezen érintett, hogy Taylor Swift máris bepasizott: a Tom Hiddlestonnal közös csókolózós kép láttán törölte a Swifttel közös fotóit és azt a bizonyos elbocsátó tweetet is, amiben olyan szépen írt a szakításukról.

Moonface and Siinai: Risto's Riff

rendezte: Marsha Balaeva

A legkülönlegesebbet ezúttal is a végére hagytuk: a Moonface néven zenélő Spencer Krug neve leginkább a kanadai Wolf Parade-ből lehet ismerős, ami a 2010-es budapesti koncertje után egy évvel határozatlan időre visszavonult. A zenekar aztán idén visszatért, a májusban megjelent EP-jükről írtunk is. A Wolf Parade feléledése azonban nem zavarta Krugot abban, hogy kidobja a finn Siinai zenekarral közös albumát, a június elején megjelent My Best Human Face-t, amelynek Risto's Riff című számához most nagyon szép klip készült.

Ne maradjon le semmiről!