Kihagyta a Balaton Soundot? Pótolja be gyorsan!

IMG 0773
2016.07.11. 15:09

Azt, hogy a Balaton Soundon mindenhol zene szól, és sehol sincs csend, már egy korábbi cikkünkben kiderítettük, most azokat a számokat vesszük sorba, amiktől hangos volt egy héten át Zamárdi. A Shazam alkalmazásnak köszönhetően már azok is megismerhetik napjaink legnagyobb slágereit, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mégis mi a fene folyik a Balaton Sound nagyszínpadán, ugyanis ezzel az alkalmazással szedtük össze az idei év abszolút kedvenceit a Soundon. Pörgesse át ezt a 9 dalt, és máris úgy fogja érezni, hogy egy héten át szeletelt Zamárdiban. 

Az idei Balaton Sound abszolút slágere

Minek ide énekes refrén? Vagy egyáltalán ének? Minek ide bármi egy jó bunkó lábdobon és valami dallamon kívül? A Tremor ugyan már a tavalyi Soundon is kiemelt figyelmet kapott a DJ-ktől, de idén Lean On híján ez volt az abszolút sláger minden létező színpadon.

Egy régi nagy visszatérő

Fogalmunk sincs miért, de minden évben előkerül valami régi sláger, amit különösebb indok nélkül pörgetnek magas rotációban a kisebb helyszínek lemezlovászai. Ilyen volt két éve a Smells Like Teen Spirit, tavaly a Red Hot Chili Pepperstől a By The Way, idén pedig a Panjabi MC méltán elfeledett slágere, a Mundian To Bach Ke.

Az a dal, ami olyan, mint a Tremor, de mégsem az

Timmy Trumpet elég nagyot ment idén, pedig a Freaks már tavaly is el-elhangzott a nagyszínpadon, de idén már igazi sláger lett mindenhol. Nem hiába, hiszen itt sincs semmi vokál, semmi énekes refrén, csak egy bazi nagy lábdob meg egy Tetrisz-játék zenéjére hasonló központi dallam.

A kikophatatlan örökbecsű

Dübörög a '90-es évek revival, szóval semmi meglepő nincs abban, hogy minden rendszerváltás utáni aerobikedzés kötelező háttérzenéje a Balaton Soundon is elhangzott több tucat verzióban. Lehet valahol az Életed ritmusa a menő, de az Éjszaka ritmusa mindig menőbb lesz!

Az új Lean On

2015 egyértelműen a Lean Onról szólt, de ehhez képest Diplo, DJ Snake és MO közös száma bántóan kevés alkalommal hangzott el a helyszínen. Valahogy az idei nyár még nem találja az igazi himnuszát, ezért is merjük büszkén vállalni, hogy a Volt és a Sound után nagyon úgy tűnik, az idei nyár Lean Onja nem más, mint egy Bergendy-feldolgozás. Halott Pénzék megaslágere instant együtténeklés bárhol is szólal meg, ráadásul a Soundon több helyen lejátszották az eredeti Bergendy-felvételt is. Rég volt már magyar Lean Onja a nyárnak!

A következő Tremor

Egy az egyben lemásolt klip, egy az egyben lemásolt hangzás, egy az egyben lemásolt színpadi jelenlét. Ez a Vinai, a következő Like Mike és Dimitri Vegas, akik úgy jönnek fel, mint a vodka-Red Bull hajnal 2-kor.

A jó sláger olyan, mint a jó bor, kell egy kis idő, amíg beérik

Ilyen Martin Solveig és valami GTA nevű csávó közös száma, az Intoxicated. Ugyan Solveigtől a Hello még mindig hatalmas kedvenc a Sound, de most már kezd beérni az Intoxicated sikere is, mert a tavaly januári megjelenés után most először lehetett azt érezni a Soundon, hogy ez a remek dal végre megkapja a neki járó tiszteletet.

A 2017-es Lean On

DJ Snake neve lehet úgy hangzik, mint egy rezidens lemezlovas a keceli Corona diszkóból, pedig ennek az embernek is köszönhető a Lean On, és még egy rakás sláger. A Middle sajnos még túl friss ahhoz, hogy hivatalosan is 2016 Lean Onja legyen, de minden potenciál megvan benne, hogy hamarosan a könyökünkön jöjjön ki.

A torta visszavág

Eddig a haterek azon pampogtak, hogy Steve Aoki nem is DJ meg nem is producer csak egy csávó, aki megunta a cukrász mesterséget. Hát, kedves gyűlölködők, ha Steve Aoki csak egy cukrász, akkor, hogy tudott összerakni egy ekkora Sound-himnuszt, ha?

A tavalyi Balaton Soundon készült válogatáscédénket itt tudja meghallgatni. 

Ne maradjon le semmiről!