Ma kezdődik a debreceni Campus Fesztivál

2016.07.20. 11:09

Egy nagyszínpad helyett kettő, készpénz helyett pedig kártyás fizetési rendszer - többek között ezek a debreceni Campus Fesztivál idei újdonságai. A programkínálat az elmúlt évekhez hasonlóan változatos lesz, hét külföldi zenekar mellett csaknem 200 hazai előadó szórakoztatja majd a közönséget, emellett ugyanennyi nem zenei program várja a látogatókat.

A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, az X-factorból elzavart, de világhírűvé lett brit énekesnő, Jess Glynne, az északír Therapy?, illetve a holland indie-rock Kensington is ott lesz az idei Campus Fesztiválon, amelyet július 20-24-e között rendeznek meg a debreceni Nagyerdőn. 

A Campus Fesztivál szépen kinőtte magát az elmúlt években, az ország keleti régiójában nincs még egy olyan fesztivál, ami ennyi látogatót érdekelne. Tavaly több mint 85 ezren buliztak a négy nap alatt, és a Campus nemcsak a régióban, hanem a határokon túl is ismertté vált. Évente jelentős azon látogatók száma, akik a környező országokból érkeznek. A szervezők idén még több látogatót várnak a Nagyerdei Stadionban és környékén, egyedülálló infrastruktúrával megrendezett fesztiválra.

A szervezők a megnövekedett látogatói számmal arányosan folyamatosan fejlesztenek, az idei újdonságok ismét jelentős területeket érintenek.  A Campus Fesztivál nyolc év után váltja le fizetési rendszerét, és áttér a készpénzmentes fizetési módra. Ezentúl bármelyik bank PayPass kártyájával, vagy HelloPay fesztiválkártyával lehet a rendezvény területén belül fizetni, és bevezetik a jattcsúszkát is, ami akkor aktív, ha a vendég vásárol, és egy monitor segítségével döntheti el, kíván-e borravalót hagyni, ha igen, akkor mennyit. 

A fesztiválon tizennyolc programhelyszín lesz, idén először két nagyszínpad is működik majd. A négy nap alatt 192 magyar és 7 külföldi zenekar lép fel, és további 200 nem zenei programot rendeznek, köztük stand-up-fellépésekkel, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel. Fontos résztvevője a fesztiválnak a Debreceni Egyetem, az egyetlen olyan hazai felsőoktatási intézmény, amelyhez egy fiatalokat megszólító fesztivál ilyen szervesen kötődik. Az Egyetem Tér programhelyszín idén már mintegy 1000 négyzetméteres területen kap helyet.