Meztelenül zavarta meg a koncertet, meglógott a rendőrök elől az ismert zenész

2016.08.04. 11:50

Háromszor is felmászott a Skye and Ross from Morcheeba koncertje alatt a színpadra egy néző a Művészetek Völgyében, összeverekedett a biztonsági őrökkel, majd elmenekült a rendőrök elől.

Szemtanúk beszámolója alapján egy félmeztelenre vetkőzött férfi háromszor is megzavarta a Művészetek Völgye vasárnapi zárókoncertjét. Amikor először mászott fel a színpadra, a biztonsági őrök megpróbálták lerángatni, de megragadta a Morcheeba énekesnőjeként híressé vált, éppen fellépő Skye Edwards kezét, és nem hagyta magát. Edwards poénra vette a helyzetet, és folytatták a koncertet.

A biztonságiak ugyanakkor nem távolították el a koncertről a férfit, aki így még kétszer felmászott a színpadra, utolsó alkalommal már teljesen meztelenül, és megpróbált az énekesnőhöz dörgölőzni, egyes beszámolók szerint sikerrel.

A biztonsági őrök harmadszor is eltávolították a színpadról, mire a férfi verekedni kezdett velük, ezért kihívták a rendőrséget. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kérdésünkre megerősítette: „Az eddigi adatok szerint egy biztonsági őrt bántalmazott egy férfi az Ön által említett fesztiválon. Ellene garázdaság bűntett miatt indult eljárás.”

A férfi ugyanakkor nem hagyta annyiban a dolgot, és megszökött a rendőrök elől. „A férfi az intézkedés során nem működött együtt a rendőrökkel, az alól kivonta magát és ismeretlen helyre távozott” – írta a rendőrség.

Mind az Index több helyről megerősített információi alapján, mind pedig az Új Szó cikkében közölt fotók miatt úgy tudjuk, S. Márton jazzgitárosról, az Smárton trió vezetőjéről van szó. A zenész a lausanne-i konzervatóriumban tanult klasszikus trombitát, és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén szerzett diplomát, azóta zenélt többek között Harcsa Veronikával és Kiss Erzsivel.

Úgy tudjuk, a zenésznek sikerült kibújnia a laza bilincsekből, és elfutott a rendőrök elől. Legközelebb másnap, hétfőn nap közben bukkant fel Veszprémben, aztán eltűnt; ismerősei a Facebookon megosztott üzenetekben keresték. „A fényképével körbejártuk Veszprém belvárosát, sajnos sikertelenül. Marcinak ugyanakkor ELEMI érdeke, hogy jelentkezzen, ezért arra kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hátha egy veszprémi ismerőse rábukkan. (…) Remélem, Marci hamarosan előkerül és némi magyarázattal szolgál a barátainak...” – írták, majd másnap a hozzászólások között közölték, megtalálták a férfit.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kérdésünkre megerősítette: „A Tapolcai Rendőrkapitányság ellene elfogató parancsot adott ki, melynek eredményeként a rendőrök 2016. augusztus 2-án elfogták, előállították és őrizetbe vették.” Hozzátették, „A nyomozás érdekeire tekintettel az ügyre vonatkozóan egyéb információról nem áll módunkban tájékoztatni.”

Ráadásul még a Skye and Ross from Morcheeba koncertje is idő előtt véget ért: egy óra után elmosta a vihar.

Ne maradjon le semmiről!