5 ezer forintért már 10 perc alatt kiérhet a Szigetre

2016.08.09. 17:50

A Szigetre lehet menni HÉV-vel, busszal, taxival vagy biciklivel is, sőt, a menetrendszerinti BKK-hajó is közlekedik a fesztivál ideje alatt, de ezekre rá kell szánni az időt: nem csak sokan mások is utaznak így, de egy-egy nagyobb koncert előtt feltorlódik a tömeg, araszolni kell a tűző napon, stb.

Na, a vízitaxival ilyen gond nincsen: délután 5 és 9 között félóránként jár a Batthyány tér, a Jászai Mari tér,  a Rozmaring Étterem és a Sziget Fesztivál között, fejenként 5 ezer forintba kerül egy fuvar, és 10 perc alatt garantáltan bent vagyunk a fesztivál területén. Kedden teszteltük, tényleg így van. 

A Sziget VIP Boat szolgáltatás egyébként nem új, már tavaly is létezett a Budapest Boat Show-val együttműködésben, akkor nagyságrendileg 300 ember használta a 7 és 9 fős motoros hajókat, zömében a Robbie Williams-koncert előtt. Az egyetlen problémát akkor csak az jelentette, hogy nem készültek fel arra, hogy ennyire sokan jönnek majd egyszerre hajóval, így a jegykezelésnél kicsit feltorlódott a tömeg, de idén már jóval több jegykezelő bódéval készülnek, így ez idén elvileg nem ismétlődhet meg. Ennek ellenére azt javasolják, hogy aki teheti, az váltsa be a karszalagját előre, ezzel is gyorsabban tud bejutni a fesztiválra.

Azon a napon, amikor Orbán Viktor és Kövér László is a Dunán motorcsónakozott, az újságírók is kipróbálhatták a luxushajózás élményét, amit egyébként M. Kiss Bence kiállítási igazgató megfizethetőnek gondol. 5 ezer forintba került egy főre a hajózás, de akár saját hajót is kérhetünk, amire maximum 8-an ülhetünk fel, ekkor 45 900 forintba kerül egy út, de kapunk mellé egy üveg pezsgőt is. Van még ennél is luxybb verzió, az 160 ezer forintba kerül, abban már két üveg pezsgő és egy 60 perces városnézés is belefér. Erre a legfelső kategóriás utazásra is van már idénre három foglalásuk, és a tavalyi tapasztalatok alapján arra számítanak, hogy sokkal többen fognak a helyszínen élni a lehetőséggel, mint akik előre megrendelik online.

Fontos: a helyszínen, azaz magán a hajón csak készpénzzel lehet fizetni, kártyát az online rendeléseknél fogadnak el. Szintén fontos információ, hogy a hajóralépéskor a Szigetjegyet semmilyen formában nem ellenőrzik, ők fesztivál bejáratáig szállítják el a fesztiválozókat, akik vagy hoznak magukkal jegyet, vagy a helyszínen vesznek majd. (A Rihanna-koncert napján kívül, akkor már ugyanis teltház van, nem lesz jegyárusítás.)

Mégis miből?

Amikor azt kérdezem, hogy kik használják ezt a hajót, magyarok vagy külföldiek, akkor kiderül, hogy főleg magyarok. Jómódú magyarok. Nem a médiából ismert jómódú magyarok, hanem olyan cégvezetők, akik ha már a Szigetre jönnek, akkor ráfordítják a szórakozásukra ezt a kis pluszt. Amikor az öltözödésükről kérdezősködtem, akkor kiderült, hogy abban sincs semmi különleges, nem magas sarkú cipőben, hanem laza fesztiválruhában jönnek motorcsónakkal, normálisan öltözött emberek használják, "ugyanúgy néznek ki mint te vagy én." - mondja M. Kiss Bence.

A K&H nemrégiben publikált kutatása szerint egyébként nem is számít annyira soknak egy 5 ezres tétel az utazásnál: ők azt mutatták ki, hogy fesztiválozók a jegyárak felett (ami a Sziget esetében 18 ezer forint per nap) további 7-11 ezer forintot költenek a szórakozásra. 

És ha nincs ennyi pénzem? 

  • Ha nincs pénze, de mégis hajózna, akkor ott a D12-es BKK-hajó,  amit rendkívüli járatokkal sűrítenek a Petőfi térről és a Jászai Mari térről
  • A hivatalos taxipartner a City Taxi, ők a fesztivál területére is behajthatnak, és a drosztjukon folyamatosan áll majd taxi. A fesztivál kijáratánál, a K-híd mellett a Budapest Taxi üzemeltet drosztot
  • A biciklitároló ingyenes, a BUBI-t is ki lehet próbálni, de itt lerakóhely nincsen!
  • A HÉV és a 6-os villamos sűrűbben és egész éjjel jár 
  • 9-es, 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busszal

Ne maradjon le semmiről!