Tizenegy fogyasztó és két dealer bukott le a Szigeten

2016.08.15. 14:08

Dealereket és kábítószer-birtoklókat fogtak el a Sziget Fesztivál területén és környékén a rendőrök vasárnap. Emellett egy, a rendezvény bejáratánál garázdálkodó férfival szemben intézkedtek, írja a police.hu.

Egy 27 éves svájci állampolgár és egy 21 éves gyömrői férfi eladni próbálta a drogot, emellett

  • benn a Szigeten egy nigériai állampolgárnál, négy tatabányai, egy óbaroki és egy budapesti férfinál találtak különböző kábítószereket.
  • A Sziget közelében pedig egy francia és egy svájci állampolgár, egy rácalmási, valamint egy budakalászi férfi ruházatának átvizsgálásakor foglaltak le kábítószert.

A 13 embernél - vagyis a 2 dealernél és a 11 birtoklónál együtt - összesen 220 darab tablettát, 26,31 gramm zöld növényi törmeléket, 21,71 gramm fehér színű port, 10,28 gramm barna növényi származékot és 11 darab növényi magot találtak és foglaltak le.

Az érintetteket mind előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A két kábítószer-kereskedőt őrizetbe vették.

A garázdaságot pedig egy 38 éves budapesti férfi követte el vasárnap este hétkor azzal, hogy a Szigetre érkezők közé dobott egy majdnem teli borosüveget. A szilánkok miatt két személy könnyebben megsérült.