Elveszted a melódat, elveszik a telódat

2016.09.14. 14:30

Lesz új Konyha-lemez, és az első dal már ki is jött róla, Idő van elég címmel. Most egy klip is készült hozzá, amiben elég komoly sztárparádét vonultatnak fel, szerepel benne:

  • Bán János,
  • Nagy Ervin,
  • Farkas Franciska,
  • Igó Éva
  • és Csapó Attila
Fotó: Hinkelmann Alexandra

A rendező Koblicska Örs volt, aki azt mondja, a klip sztorijához a dalszöveget vették alapul. A sok bizonytalanságra (munkahely, lakás, hitelre vett IPhone) volt a kiindulópont: "Valahogy ez az életérzés a színészlét különleges, titokzatos, mégis állandó bizonytalanságban lévő világát párosította bennem a dal atmoszférájával. Ezt próbáltuk meg stilizáltan belesűríteni filmnyelvi korlátok, vagyis inkább lehetőségek közé." Ez alatt azt érti a rendező, hogy a klip első felében egy snittben oldották meg, ahogyan Farkas Franciska bejön az erkélyről Igó Évához, ő átad egy kulcsot Nagy Ervinnek, aki lepasszolja azt Bán Jánosnak, szóval dolgozott az operatőr rendesen, aki egyébként Cador Rida volt. 

És íme a klip:

A klip és a dal a harmadik Konyha lemez előfutára: a Különbéke című, a csapat korábbi anyagaihoz képest zeneileg érettebb, funk- és pszichedelikus hatásokban bővelkedő tizenkét számos anyag október 3-án jelenik meg. A lemez produceri munkálatait a csapat Dorozsmai Gergővel (Gustave Tiger) és Horváth Gáspárral (aka Jumo Daddy) közösen látta el. A lemezbemutató október 22-én lesz az Akvárium Klubban.

Fotó: Hinkelmann Alexandra

Az Idő van elég című dal a klippel egyidőben digitálisan is megjelenik, bónuszként a 2013-as "Alvópóló" című dallal együtt, amit eddig még sehol sem publikáltak, viszont 2014-ben feldolgozta az akkor még teljesen ismeretlen Margaret Island. 

Ne maradjon le semmiről!