Nem engedték be az Eagles of Death Metal tagjait a Bataclanba

2016.11.13. 10:34

Az AFP tájékoztatása szerint nem engedték be az Eagles of Death Metal tagjait a Bataclanba. A Magyarországon is járt amerikai rockzenekar játszott annak idején a párizsi szórakozóhelyen, ahol több tucat embert öltek meg a terroristák egy évvel ezelőtt.

Az újra megnyitó Bataclanban Sting adott koncertet szombat este, amire megérkezett a zenekar két tagja, köztük Jesse Hughes frontember is, de a bejáratnál elzavarták őket. Legalábbis ezt állítja Jules Frutos, a szórakozóhely társigazgatója, aki az AFP-nek nyilatkozott.

Frutos azért küldte el a két zenészt, mert Hughes a támadás óta rendszeresen olyanokat nyilatkozott, hogy a terrortámadás a klub hibája, amiért a biztonsági őröknél nem volt fegyver, illetve arról is beszélt, hogy miközben a helyen embereket öltek meg, az utcán muszlimok ünnepelték a mészárlást. Hughes egyébként közismerten a szabadabb fegyvertartás mellett állt ki már többször is, és hangos támogatója Donald Trumpnak. Frutosnak elege lett Hughes állandó félrevezetéséből, és azzal akart állást foglalni az ügyben, hogy kitiltotta a zenekart a Bataclanból. Hughes nyilatkozatai miatt egyébként több francia fesztivál is levette a nyári programjából az Eagles of Death Metalt.

Az esetet árnyalja, hogy közben a Billboardnak közleményt küldött ki a zenekar menedzsmentje, amiben tagadták, hogy bármi hasonló történt volna. A közlemény szerint a zenekar valóban Párizsban van, de meg sem próbáltak bejutni Sting fellépésére, hanem a barátaikkal emlékeznek meg az egy évvel ezelőtti tragédiára, és gyávának nevezik Frutost, aki álhírekkel mocskolja a megemlékezést.

Ahogy a terrortámadások idején, úgy a mostani megemlékezésen is ott volt a helyszínen az Index fotósa, akinek a képeit itt lehet megnézni.