Blikk: 29 milliót kapnak Presserék Kanye Westtől

2017.04.03. 09:25

Nemrég pont került a nagy Gyöngyhajú lány-ügy végére, miután Kanye West és Presser Gábor képviselőinek sikerült peren kívül megegyezni. A New York Post arról írt korábban, hogy Presserék 2,5 millió dollárt, átszámítva 724 millió forintot követeltek a rappertől, amiért a New Slaves című 2013-as dalához felhasználta az Omega slágerének egy részét. A Blikk most úgy tudja, hogy sokkal kevesebb pénzért egyeztek meg a felek.

A napilap forrása szerint végül 100 ezer dollárt, vagyis 29 millió forintot kell fizetnie Westnek. Ezt az összeget nem csak Presser, hanem a Hungaroton kiadó is kapja, illetve részesülnek belőle más szerzők is. Korábban 10 ezer dollárt küldtek Pressernek, de azt visszautasítottak, most ennek a tízszereséért egyezhetett meg a két fél.

A Blikk még azt is tudni véli, hogy Presser és Adamis Anna 7,2 millió forinton osztozkodhat, illetve további hét előadó részesül még a pénzből. Kóbor János, Benkő László, Molnár György, Mihály Tamás, illetve Laux József jogutódja körülbelül egymillió forintra jogosult, és ugyanennyit még Presser és Adamis is kaphat pluszban.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!