Csak a magyar gyökereit kereste, aztán itt ragadt és zenekart alapított

2017.09.18. 08:58

A svéd-magyar Antonia Vai új lemeze, a soul, a folk és a világzene határterületein mozgó Ritual, először a Stenken hallgatható meg.

prism 1

“Éreztem már egy ideje, hogy nem találom annyira a helyem, így egyszerűen elhagytam Budapestet, és visszatértem az útra. Fontos volt, hogy újra visszataláljak önmagamhoz és azokhoz a gyökerekhez, ahonnan a hangom, a zeném ered, és a legtöbbször ezt utazva, út közben tudom csak meghallani. Eléggé eklektikus lett az album, de ugyanakkor nagyon személyes is, így abban az összes dal hasonlít, hogy mindegyikben teljes mértékben én vagyok ott. Igyekeztem nem visszafogni magam, nem »cenzúrázni« azt, ami ösztönösen jött belülről” - írja a zenész a koncepcióról a sajtóközleményben. Antonia Vai eredetileg a magyar gyökereit jött felkutatni hazánkba, de azóta itt ragadt, és helyi zenészekből alapította meg a zenekarát. Munkásságát azóta egyre többen fedezik fel, a MÜPA-ban telt házas koncertet adott, de Artisjus Junior-díjra is jelölték.

És akkor íme a lemez:

A lemez egyik dalához, a Mad Hearthoz hamarosan új klip is érkezik, amiben Antonia több női karaktert is megjelenít majd. Olyan híres magyar asszonyok bőrébe bújik, akik viharos életük során nem a hagyományos utat követték.

A lemezbemutató koncert október 7-én lesz az A38-on a CAFe Budapest keretében, ahol a Klara & the Pop lesz az előzenekar. (Később Antonia csatlakozik majd egy csehországi koncert erejéig a zenekar turnéjához.)

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek