Akkorát kommentelt a Rage Against the Machine gitárosa, megőrült az internet

2017.12.12. 10:12

Tom Morello, a Rage Against the Machine, az Audioslave és a Prophets of Rage tagja sosem rejtegette politikai nézeteit, néhány napja például egy "Fuck Trump" felirattal ellátott gitárral és egy az amerikai kormányzást zrikáló pólóban foglalt állást egy Instagram-posztban.

Nyilvánosság előtt szerepelni vagy élni persze nem könnyű kihívás, a lájkok mellett néhány ellenséges hangadó is érkezett, például egy kommentelő (davez67 néven), aki gúnyolódva adott hangot a véleményének. "Na tessék, még egy sikeres zenész, akiből hirtelen politikai szakértő lett" – írta.

De mekkora kár volt, jóságos ég, Morello ugyanis a nyolcvanas években politikatudományt hallgatott a Harvardon, ami egyáltalán nem titkos információ, ott van például a zenész Wikipédia-oldalán is. Sőt, a diploma megszerzése után kb. két évig Alan Cranston kaliforniai szenátor hivatalában dolgozott.

Morello aztán szerényen csak annyit válaszolt, hogy nem kell mindenkinek a Harvardon politikát tanulnia ahhoz, hogy felismerje a Trump-kormány etikátlan és embertelen természetét, de ő véletlenül pont ott és pont azt tanult, úgyhogy bátran lehet hinni neki. A zenész megsemmisítő erejű kommentje után Davez67 inkább deaktiválta a profilját – mondjuk nem csodálom. (via)

#HomeSchooling

Tom Morello (@tommorello) által megosztott bejegyzés,

A Prophets of Rage idei lemezéről nemrég írtunk is, külön kiemelve Tom Morello gitárjátékát. "Ha zeneileg nem is lett az év legösszetettebb, sem pedig a legmeglepőbb lemeze, a Prophets of Rage debütalbuma mindenképp a legkellemesebb hallgatnivalók között van idén" – írtuk a kritikánkban.

EDIT: Igazán nem kellett sokat várni arra, hogy Tom Morello posztja alá megérkezzenek a magyar szakértők is, hazánkat Jeszenszky Zsolt (aka: DJ Jeszi) képviseli, aki szerint attól, hogy valaki a Harvardon diplomázott, még simán lehet komplett idióta, sőt. Ilyenkor szép igazán magyarnak lenni.

Ne maradjon le semmiről!