Conchita Wurst lesz az idei Pride sztárfellépője

2018.01.19. 11:51

Még nem tudni, pontosan mikor lesz idén a Budapest Pride, de az már biztos, hogy július 7-én a Budapest Parkban lesz az afterbuli, az úgynevezett Rainbow Party, és itt fog fellépni az elmúlt évek legismertebb osztrák popsztárja, az Eurovíziós Dalfesztivált is nyerő Conchita Wurst - írja a Humen magazin.

Conchita Wurst 2014-ben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztiválon a közönségszavazást, és a zsűri is őt nevezte győztesnek, és ekkor vált az LMBT-mozgalom ikonjává.

Conchita Wurst 1988-ban, Thomas Neuwirth néven született, egy Gmunden nevű kisvárosban, Ausztriában. Thomas identitása szerint meleg férfi, azaz nem transzszexuális és nem is interszexuális, hanem - bár nyilatkozatai nem mindig egyértelműek - transzvesztita vagy queer: Conchitaként női ruhákat hord, hosszú parókát és női cipőt, de nem akar nő lenni és nem is érzi magát annak. A Conchita Wurst-karaktert azért kreálta, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a tolerancia fontosságára.

Arról, hogy ki ő, arról 2014-ben írtunk hosszú cikket:

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?