A koncertjén mészároltak, most kiakadt a fegyverellenes tüntetőkre

2018.03.26. 17:07

A jelenlegi becslések szerint 1,2 millió ember tüntetett március 24-én az Egyesült Államok több nagyvárosában azért, hogy szigorítsák a lőfegyverekre vonatkozó törvényeket. A March For Our Lives mögött a február 14-én a floridai Parklandben történt, 16 halálos áldozatot követelő lövöldözés túlélői vannak, de rengetegen álltak be mögéjük, közöttük például olyan hírességek, mint George és Amal Clooney, Paul McCartney, Ariana Grande vagy Taylor Swift. 

Jesse Hughes, az Eagles of Death Metal nevű zenekar énekese viszont több Instagram-posztban támadta a szervezőket, illetve magát a kezdeményezést is. Szerinte a tüntetések nevetségesek és undorítóak, amik visszaélnek a parklandi lövöldözésben elhunytak emlékével. Hughes véleménye azért különösen érdekes, mert zenekarja 2015-ös párizsi koncertjén az Iszlám Állam terroristái 89 embert gyilkoltak meg.

Obviously....The best thing to do to combat chronic abusers and disregarders of the law(like the law against Murder) is to........pass another Law!.....Genius!!!...... but before we pass this law we’re going to denigrate the memory and curse ourselves by exploiting the death of 16 of our fellow students for a few Facebook likes and some media attention....and look how well civil rights abuses as it concerns firearms helped to protect me and my friends in Paris!!!!! This almost sounds like the plan of like a kid maybe like a high school student....!. Oh wait that’s right.... The Whitney Houston song about letting the children lead the way wasn’t actually had operating paradigm for life.....And when the truth don’t line up with your bullshit narrative just hold your breath and stamp your feet and refused to except it.... then take multiple days off of school playing hooky at the expense of 16 of your classmates blood....!.... it might be funny if it wasn’t so pathetic and disgusting......As the survivor of a mass shooting I can tell you from first-hand experience that all of you protesting and taking days off from school insult the memory of those who were killed and abuse and insult me and every other lover of liberty by your every action.....Long Live Rock’n’Roll..... and may everyone of these disgusting vile abusers of the dead live as long as possible so they can have the maximum amount of time to endure their shame....and be Cursed....

A post shared by Jesse Hughes (@fatherbadass) on

Szerinte nem lehet hatékonyan harcolni az erőszak ellen azzal, hogy újabb, szigorúbb törvényeket hoznak. Egy olyan képet osztott meg Instagramján, amin egy nő és egy férfi láthatóak, a nő azt mondja, hogy "Leadtam a fegyvereim, azért, hogy én is kivegyem a részem az erőszak megfékezéséből. Erre a férfi azt válaszolja, hogy "Levágtam a saját farkam azért, hogy megakadályozzam a nemi erőszakot."

Több parklandi túlélőket bíráló posztot is írt, ezek egy részét viszont már törölte. Az egyiken Emma Gonzalez, a szervezők egyike látható, aki a szombati tüntetés legemlékezetesebb beszédét is mondta. A képen Gonzalez az amerikai alkotmányt szakítja látványosan félbe. Ez a kép gyorsan elterjedt az interneten, mielőtt kiderült volna, hogy hamis és az eredeti, a Teen Vouge számára készült fotón Gonzalez egy céltáblát szakít félbe.

Miután a kommentekben rengetegen bírálták az zenészt, megosztott egy videót egy hisztérikusan nevető férfiról, és azt írta mellé, hogy így reagál a negatív kommentekre, vagyis nem sikerült őt meggyőzni arról, hogy esetleg nincs mindenben igaza. Jesse Hughes képviselőit több lap is megkereste, de egyelőre még nem reagáltak senkinek sem.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Biztosítás