A fejünkben visszhangzik az új Qualitons

2018.04.05. 15:48

Igen, muszáj megemlíteni, hogy a Qualitons volt az a zenekar, aminek a koncertjére lenézett két évvel ezelőtt a Red Hot Chili Peppers, miután meghallották a szállodájuk ablakából. De jelen pillanatban azt is meg kell említeni, hogy a Qualitons nemrég tért vissza a neves austini South By Southwestről is, ahol például egyik nap ők voltak a fesztivál napi ajánlott zenekara. És most ennek a hullámán szörfözve megjelent a harmadik nagylemezük, az Echoes Calling, amit először az Indexen lehet meghallgatni.

Az Echoes Callingon összesen 7 szám van, de van olyan is, ami nyolc perc fölé megy, a sztiló meg a Qualitonstól megszokott pszichedélia/funk/rock-kombó, amit most is szalagra, és egyben vettek fel. Két szám is van, amihez már két dobost is használtak, ezt a felállást működés közben meg lehet nézni egy videóban a cikk alján. Az Echoes Calling csak digitálisan és vinylen fog megjelenni, az előbbi ingyenesen letölthető, amíg az utóbbi el nem készül.

És akkor az album:

A Qualitons április 12-én fogja bemutatni a lemezt az A38-on, itt a Facebook-esemény hozzá.

A zenekartól kaptunk két videót is. Az egyik egy mozgóképes beszámoló az SXSW-ről:

A másik pedig egy stúdiófelvétel a Conte című számról, ami vokállal szerepel az albumon:

(A zenekar egyik tagja, Szőke Barna az Index videórovatának munkatársa.)

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?