A Metallica tagjai kedves, jószívű emberek

2018.04.06. 11:37

A Metallica koncertjein több hagyomány is van, ezek közül az egyik, hogy a legtöbb országban eljátszanak egy helyi dalt a közönségnek, itthon a Tankcsapdát választották, erről itt lehet olvasni bővebben.  A zenekar másik jó szokása, hogy ahova mennek, ott jótékonykodnak is. Kiválasztanak egy olyan alapítványt, ami hátrányos helyzetű fiatalokkal vagy étkeztetéssel foglalkozik, majd minden eladott jegy után fizetnek nekik 1 eurót. 

Magyarországon a Gyermekétkeztetési Alapítványt választották, amiről a szervezet be is számolt a Facebook-oldalán:

4 250 000 forintot adták át az alapítvány képviselőinek, akik azt írták a fénykép mellé, hogy zenekar tagjai kedves, jószívű emberek.

Gyermekétkeztetési Alapítványnak jelenleg két fő programja van. A Mindenki ebédel olyan gyerekeknek segít, akiknek a hétvégén nincs lehetőségük meleg ételt enniük, a Fel a fejjel! pedig mélyszegénységben élő családokat támogat havi fix összeggel, hogy élelmiszert tudjanak vásárolni. Ezekre fordítják majd a zenekar által felajánlott összeget.

Ne maradjon le semmiről!

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?