Hol szerelmeskedjenek a nagyon szerelmesek?

2018.04.26. 16:44

Új klipdallal jelentkezik a Kiscsillag zenekar, amelyben a szövegíró, Lovasi András "egy hirtelen szerelmi hevület realizálásakor mindig felmerülő örök problémát", jár körbe, vagyis hogy hol szeretkezzenek azok, akik éppen nagyon szeretkezni szeretnének egymással. A kérdést mindjárt a dal címében megválaszolja a zenekar, az Ott ahol akarod az Indexen látható és hallható először.

A dal érdekessége, hogy nem Lovasi vagy Lecsó énekli, hanem Szesztay Dávid (Dav, Rutkai Bori és a Specko Jedno stb.), aki két éve szállt be a zenekarba, korábban a háttérben gitározott, billentyűzött és vokálozott. Ő írta a dal zenéjét, amihez Lovasi rittyentett szöveget. A dalt ugyanúgy a londoni Abbey Road legendás stúdiójában rögzítették, ahogy a Mindig karácsonyt is (ami szintén a Stenken debütált), de vettek fel szólamokat hozzá a pécsi L.A Gardensben is.

A dalhoz aztán a Kiscsillag-rajongók közreműködésével videó is forgott, amelyet Kaldenecker Antal rendezett. Mint elmondta, a klipet Bob Dylan szuperhíres videója, a Subterranean Homesick Blues ihlette, innen származik a fehér táblák és az azokon megjelenő dalszöveg ötlete, a rendező azonban nem csak a zenekart, hanem a rajongókat is a kamera elé állította a viszonylag hosszú szám videójához.

"Rajongók tucatjaival forgattunk Pesten, Budán, lepukkant környéken, villanegyedben, Dunaparton, hídon, játszótéren, kőbányában, buszpályaudvaron, villamoson, héven. Több napon, sőt, az elhúzódó tél miatt, több évszakon keresztül.

Effektek, technikai bravúrok, animációk helyett, igazi srácokat, csajokat akartunk megmutatni a klipben: mosolyokat, karaktereket, történeteket, jól ismert helyeket… valami valósat.

A végeredmény egy eklektikus kavalkád lett, űbercuki, őszintén lelkesedő rajongókkal, amit összefűz Budapest, mint háttér, és persze maga a dal" – mondták a klipről.

Ne maradjon le semmiről!