Orbán József halála miatt gyászszünetet tart a 100 Folk Celsius

2018.07.31. 09:09

Utolsó kívánsága szerint szülőfalujában, a Vas megyei Pinkamindszenten temetik majd el a 70 éves korában elhunyt Orbán Józsefet, a 100 Folk Celsius frontemberét, írja a keddi Blikk. "Azt kérte, hogy hazamehessen. Az édesanyja mellé temetjük, ezt szerette volna" – mondta zenésztársa, Littvay Imre a lapnak.

A Bors úgy tudja, hogy a temetést egy rajongója intézi, aki a házához egy lakrészt építve a haláláig ápolta Orbánt, így a zenésznek nem a kórházban kellett töltenie az utolsó hónapjait. "Két hete került be a kórházba, s rosszul volt már. Szerencsére sokan látogatták, nem volt magányos élete végén. Mégis az utolsó órában teljesen egyedül volt, hiszen hajnalban, álmában ment el. Senki nem fogta a kezét" – mondta Benkő László fia, Benkő Balázs a Blikknek.

Nem ő volt a világ legjobb gitárosa, a leg­jobb énekes és táncos sem, de úgy tudott bán­ni a közönséggel, mint senki. Ebben világklasszis volt, csodálat­ra­méltó módon találta meg a han­got a hallgatósággal

– mondta a koncerteken Orbánt helyettesítő Heilig Gábor a zenészről.

32215518 2026268454253476 1573649276788015104 n
Fotó: 100 Folk Celsius

Közben Orbán József halála miatt a 100 Folk Celsius lemondta minden augusztusi fellépését, a hírt Littvay Imre erősítette meg a Borsnak. "Igaz a hír, gyászszünetet tartunk. Ko­rai még beszélni erről, de majd szervezünk egy meg­emlékezést, zenével is el szeretnénk búcsúzni egy jó baráttól. (...) Nehéz búcsúznom, de tudom, hogy Józsinak jó élete volt. Szabad volt, úgy élt, ahogy akart, ritka az ennyire szabad lélek ezen a földön."

Orbán József az év elején jelentette be, hogy rákos. Hosszan tartó betegség után, hétfő hajnalban halt meg kórházi ágyában. 70 éves volt.

Ne maradjon le semmiről!