Orbán József halála miatt gyászszünetet tart a 100 Folk Celsius

2018.07.31. 09:09

Utolsó kívánsága szerint szülőfalujában, a Vas megyei Pinkamindszenten temetik majd el a 70 éves korában elhunyt Orbán Józsefet, a 100 Folk Celsius frontemberét, írja a keddi Blikk. "Azt kérte, hogy hazamehessen. Az édesanyja mellé temetjük, ezt szerette volna" – mondta zenésztársa, Littvay Imre a lapnak.

A Bors úgy tudja, hogy a temetést egy rajongója intézi, aki a házához egy lakrészt építve a haláláig ápolta Orbánt, így a zenésznek nem a kórházban kellett töltenie az utolsó hónapjait. "Két hete került be a kórházba, s rosszul volt már. Szerencsére sokan látogatták, nem volt magányos élete végén. Mégis az utolsó órában teljesen egyedül volt, hiszen hajnalban, álmában ment el. Senki nem fogta a kezét" – mondta Benkő László fia, Benkő Balázs a Blikknek.

Nem ő volt a világ legjobb gitárosa, a leg­jobb énekes és táncos sem, de úgy tudott bán­ni a közönséggel, mint senki. Ebben világklasszis volt, csodálat­ra­méltó módon találta meg a han­got a hallgatósággal

– mondta a koncerteken Orbánt helyettesítő Heilig Gábor a zenészről.

32215518 2026268454253476 1573649276788015104 n
Fotó: 100 Folk Celsius

Közben Orbán József halála miatt a 100 Folk Celsius lemondta minden augusztusi fellépését, a hírt Littvay Imre erősítette meg a Borsnak. "Igaz a hír, gyászszünetet tartunk. Ko­rai még beszélni erről, de majd szervezünk egy meg­emlékezést, zenével is el szeretnénk búcsúzni egy jó baráttól. (...) Nehéz búcsúznom, de tudom, hogy Józsinak jó élete volt. Szabad volt, úgy élt, ahogy akart, ritka az ennyire szabad lélek ezen a földön."

Orbán József az év elején jelentette be, hogy rákos. Hosszan tartó betegség után, hétfő hajnalban halt meg kórházi ágyában. 70 éves volt.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!