Az összes bohóc a mennybe jut majd

picture front.png
2018.10.18. 16:36

"Nem szeretjük a határokat és a szögletes dolgokat, valami végteleníthetőt akartunk csinálni" – mondja debütáló nagylemezéről a budapesti Meg Egy Cukorka zenekar. A 2015-ben alakult trió 2018 márciusában, három nap alatt, vette fel a Jöhet Bármi című anyagát, amit a Stenken lehet először hallani.

A felvételek 2018 márciusában készültek, Szabó Szebasztián, Ligeti Gyuri, Sóti Norbi és Horváth Barna vezetésével, a szegedi Miracle Soundban. A bemutatkozó nagylemezt, zenei producere Ligyeti Gyuri keverte, Szabó Szebasztián pedig masterelte. A lemez a Hangfoglaló Program támogatásával készült.

Az egész lemezt három nap alatt vettük fel, úgyhogy elég nagy pörgés volt. Az utolsó dal énekfelvételeit a harmadik napon, hajnali kettő és három között fejeztem be, majd rohantam a többiekhez, hogy azonnal ébredjenek fel, mert mindenki énekelni fog. Ez hallatszik a Jöjjön végén. Persze visszafeküdni már senki sem tudott, végighallgattuk az egész lemezt, aztán reggelig ünnepeltünk

– mondja az anyagról Hárs Barna énekes-gitáros, aki a dalszövegek írója is egyben.

A frontember saját bevallása szerint igyekszik a tudatalattiból dolgozni, amikor szöveget ír. "Ilyenkor mozog a szám, a kezem leír valamit, de nem én csinálom. A dalok jelentésére sokszor csak utólag jövök rá. Néha visszatekintek az életemre, és megvilágosodik, hogy mit miért írtam le. A mélység és a primitív jelleg valószínűleg pont azért jelenik meg a szövegekben egyaránt. Szerintem egy dalnál egyetlen dolog fontos: hogy át tudja adni, amit szeretne. Néha ehhez primitívnek kell lennünk."

Az eklektikus anyagon a brit gitárzene (Mihályi Dávid basszusgitáros élete első interjúját mindjárt Noel Gallagherrel készítette) és a magyar alter hagyományai keverednek, a trió zenéjét pedig bevallottan az egzaltáltság jellemzi. "A dalok sorrendje a szélsőértékek közötti hullámzást szimbolizálja. Tulajdonképpen jelentéktelen, hogy melyik a kezdődal, csak a sorrend a lényeg. Ha végtelenítve rakod be a lemezt, előbb utóbb nem tudod hol kezdődött és hol kellett volna végződnie. Nem szeretjük a határokat és a szögletes dolgokat, valami végteleníthetőt akartunk csinálni" – mondja Hárs Barna.

Az album borítóját Burucs Szabolcs készítette, Nagy Iza fotózta.  A lemezbemutató november 8-án, csütörtökön, lesz az Ellátóházban, Papp Szabolcs (Supernem) és Agócs Márton (Aurevoir) közreműködésével, az előzenekar pedig a Marble Mist lesz. Itt lehet majd cédén is megvásárolni a debütálást, 300 sorszámozott példány készül belőle. "Egyelőre ennyit tudunk mondani, de nálunk ez semmit nem jelent, holnap lehet jön egy újabb ötlet, és felkérünk egy orgonistát vagy pár táncoslányt is a koncertre" – üzeni a zenekar.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?