Leáldozott a fejpántos pingponglegenda csillaga

ezbasicarpi.png
2018.11.08. 17:25

Szarvas Árpád közel egy éve, 2017 novemberében, hozta ki legutóbbi albumát az EZ Basic nevű projektjével, a címével a görög mitológiából ismert Sziszüphoszra és az örökös újrakezdésre utaló Sissyfuzz című anyagot. A lemez egyik dalához videó is készült, a Bronco klipjét a Stenken lehet először megnézni.

Sissyfuzz megjelenésekor Szarvas Árpád az Indexnek elmondta, hogy az albumborítót egy Las Vegas-i barátnője, Corlene Byrd (Corlene Machine) készítette, aki többek között a Killers korai promóképeit és koncertszórólapjait is jegyzi, valamint hogy a lemez dalait főleg a Trippin' Like We Do bulisorozaton felcsendülő neopszichedelikus pop/rock zenék inspirálták – a zenész a dj-kollektíva tagja is egyben.

A szintén egyedül felvett Bronco azonban egy alig kétperces instrumentális dal, amire az 50-es és 60-as évek szörfdalai voltak a leginkább hatással. A hozzá készült videóban Szarvas Árpi mellet a budapesti indie-színtér egyik kultikus figurája, Upponyi Muki kapta a főszerepet, aki egy kiöregedett pingpongbajnokot alakít a vérmezői Szitakötő játszótéren. A klipet Molnár Alexandra Rusek rendezte, az operatőr Szombath Máté volt.

A Bronco videójáról a dalt szerző Szarvas Árpi ezt mesélte az Indexnek:

A klip főszereplője egy régi ismerős, Upponyi Muki, egy visszavonult, kissé önelégült pingpong-legenda, aki egy napon elmegy a közeli játszótérre nosztalgiázni: egy pingpongozni alig tudó haverját hívja el, akit kellőképpen megalázhat, de még ez sem megy neki igazán, a technikája már messze nem a régi, csak egy-két ütésnél tudja átélni újra a régi pingpongos idők dicsőségét. Az alapötlet egyébként akkor jutott eszembe, amikor Upponyit (aki a való életben egyébként tök jól pingpongozik) megláttam fejpánttal a fején az egyik vasárnapi teremfocin. Együtt járunk focizni ugyanis.

A klipet itt lehet megnézni:

Az EZ Basic negyedik albuma, a Sissyfuzz szintén a Stenken debütált, itt írtunk róla, a cikkben meg is lehet hallgatni az összes dalt.

(Borítókép: Galgóczi Németh Kristóf)

Ne maradjon le semmiről!