Itt egy új klip a Red Hot Chili Peppers kedvenc magyar zenekarától

2018.12.06. 15:15

Még áprilisban nálunk debütált a Qualitons legújabb nagylemeze, amelyhez most érkezett egy új videóklip. Az enyhén pszichedelikus Echo című számukhoz Szemerey Bence és Lődi Áron készített olyan videót, amelyet a zenekar csak úgy írt le, hogy a természetfeletti, olykor szakrális világot kutatja és társítja az emberi érzésekkel. Megjelenik benne a születés és élet öröme, a természet felé irányuló elvágyódás, de nekünk leginkább egy titkos szekta szeánszai jutnak eszünkbe a videóról.

A klip egyébként 8 mm-es filmre készült, ettől annyira archaikus a képi világ. A készítők ezzel, illetve a kosztümökkel, díszletelemekkel is arra törekedtek, hogy a klip témájában, narratívájában kortalan legyen. Ráadásul a statisztákat a zenekar a saját Facebook-oldalán toborozta a rajongói közül, akiknek a száma biztosan megnőtt az emlékezetes Red Hot Chili Peppers-affér óta.

A zenekar korábbi videója, a Shallow egyébként idén elnyerte a Klipszemlén a legjobb koncepciónak járó díjat, illetve az idei év után jövőre is fellépnek az austini SXSW fesztiválon, a világ egyik legnagyobb zeneipari eseményén. A Qualitons legközelebb december 28-án koncertezik a Deep Glaze társaságában az Akváriumban.

Ne maradjon le semmiről!