Újra kiengedték a börtönből R. Kellyt

2019.03.10. 08:55

Újra kiengedték R. Kelly amerikai r&b énekest a börtönből, ahova csütörtökön került, mert elmulasztott gyerektartást fizetni a feleségének, írja a Guardian.

A 161 ezer dolláros (kb. 42 millió forintos) csekket egy névtelen segítő fizette be az énekes három gyereke után. R. Kelly csak hatvanezer dollárt akart fizetni pénzügyi nehézségeire hivatkozva, de a bíró úgy döntött, hogy a teljes összeget hajtják be rajta. 

Az énekes szombaton sétált ki az egyszemélyes cellájából, a börtön előtt röviden csak annyit nyilatkozott az ott álló riportereknek:

Ígérem, hogy minden tisztázódni fog majd.

Azt is mondta, ennél többet nem tud mondani. Ennél azért jóval többet nyilatkozott pár napja a CBS amerikai tévécsatornának, amiben sírva tagadta a zaklatási vádakat. Az interjú egy pontján teljesen kiborult, és azt kérdezgette, hogy mégis hogy feltételezhetik ezt róla, hogy az ő múltjával olyan hülye lenne, hogy elkövessen hasonló bűncselekményeket.

Az énekest korábban ugyanis többször megvádolták már szexuális zaklatással, sőt, pedofíliával is. 2008-ban ez alól felmentették, mert a vád legerősebb bizonyítékát, egy videófelvételt, amin egy Kellyre hasonlító férfi egy kiskorúval szexelt, a bíróság nem tartotta bizonyító erejűnek.

A mostani vádak szerint az énekes szektás körülmények között tartott fiatal nőket, akiket bántalmazott, láncra vert, szexvideókat vett fel velük. 2019 elején jött ki a hatrészes, Surviving R. Kelly című dokumentumfilm, amiben az énekes állítólagos szexuális zaklatásának áldozatai beszéltek a nyilvánosság előtt, Illinois állam államügyészi hivatala pedig kapott egy újabb videófelvételt, amin egy, az énekesre nagyon hasonlító férfi szerepel, ahogy egy állítása szerint 14 éves lánnyal közösül.