Feminista musical készül Britney Spears slágereiből

2019.03.13. 12:38
Őszig kell várni majd a Once Upon a One More Time című darabra, amire maga az énekesnő is áldását adta, és ami az alkotók szerint remélhetőleg majd eljut a Broadway-ig is.

A chicagói  James L. Nederlander Színház bejelentette, egy olyan musicalen dolgoznak, amiben Britney Spears legismertebb slágerei hangzanak majd el. A Once Upon a One More Time azonban nem az ő életéről szól majd, hanem a Grimm-mesék hercegnőiről, akik a Tündérkeresztanyától egy egészen különleges ajándékot kapnak. Az énekesnő természetesen így is el van ragadtatva.

Annyira örülök, hogy az én dalaimra esett a választásuk, főleg, hogy a történet egy olyan csodálatos világban játszódik, amit gyermekként annyira szeretem."

A musicalnek aÉletrevalók amerikai remake-jének a forgatókönyvét jegyező Jon Hartmere lesz a dramaturgja, Kristin Hanggi ül be a rendezői székbe, a koreográfiáért pedig Keone és Mari Madrid felel majd.

Amit eddig tudunk a történetről:

  • Hamupipőke élete éppen válságban van.
  • A legjobb barátnői híres hercegnők.
  • A mostohanyja a főgonosz.
  • Lesz herceg fehér lovon, egy törpe, akivel korábban még nem találkozhattunk.
  • És egy narrátor, aki nagyon nem örül annak, hogy hogy egyesek meg akarják zavarni a status quo-t.

Jon Hartmere azt is elárulta, hogy pontosan mi az, ami felkavarja a mesevilág állóvizét: a szereplőkhöz eljut Betty Frieda A női misztikum című könyve.

Ezek a nők eddig hermetikusan el voltak zárva a világtól, és most egyre jobban megismerik a modern ideológiákat, például feminizmus második és harmadik hullámát, azt, hogy hogyan adjuk tovább a történeteinket, hogyan alakulnak ki a társadalmi normák

 - tette hozzá,  és attól tartva, hogy ezek a komoly témák esetleg valaki elriasztanának, megjegyezte, természetesen nagyon mókás és szórakoztató kis darab ez.

A hivatalos bemutató november 13-án lesz Chicagóban, és egészen december elejéig futnak majd az előadások. Pont ekkortájt, pont itt lett volna a Don't Stop 'Til You Get Enough című Michael Jackson musical premierje is, de azt a Leaving Neverland című dokumentumfilm és körülötte kialakult botrány miatt ezt lemondták.