Pilinszky után szabadon

2019.03.26. 14:59

Megjelent a korábban a dalversenyünkön elég jól szereplő Magidom zenekar második nagylemeze, amely most a Stenken hallható először. A sokatmondó Plakátmagány c. nagylemez a zenekar szerint egyszerre tartalmaz komoly, borús, illetve ironikus és felszabadító pillanatokat is. Továbbgörgetés után az is kiderül, mi közbe Pilinszkynek az albumhoz.

Mikor a lemezre készülve összegeztük a dalötleteinket, érdekes volt rádöbbenni, hogy szinte mindegyik egy negatív alaphelyzetből indul ki. Az összes dalban van valami problematika, egy „nem találom a helyem” érzés, olykor (ön)kritikus látásmóddal fűszerezve. A kényelmetlen, borús témák határozzák meg a lemezt, és ehhez a Pilinszkytől szállóigévé vált Plakátmagány szót választottuk lemezcímnek

- írta nekünk Benyhe Robi zenekarvezető az albumról, és azt is hozzátette:

Összességében azért kiderül, hogy egyik helyzet sem feltétlenül kilátástalan. Szóval valami megoldáskeresés féle is benne van a dalokban. Igyekszünk egyensúlyozni az itthon eléggé jellemző cipőbámuló, „minden nagyon fáj” és a hurráoptimista végletek között… Klasszikus koncept lemeznek nem mernénk nevezni albumot, de nincs messze tőle, legalábbis számunkra van egy logikus íve a dalok egymásutánjának.

Aki az albumot hallgatva kedvet kapott egy koncerthez is, annak szerencséje van, ugyanis a Magidom március 28-án, vagyis most csütörtökön mutatja be az albumot az A38-on a Fák Alatt Zenekar társaságában.

Ne maradjon le semmiről!