A Volt Fesztivál egyik vendége lemondta a szereplését az Orbán-videó miatt

Index VOLT SZMDSC 0964 3
2019.06.28. 14:45

Az idei Volt Fesztivál egyik meghívottja, Molnár Áron, azaz noÁr, nem fog részt venni a soproni eseményen, miután a magyar sajtót bejárta az az Indexen megjelent videó, amelyen azt látni/hallani, hogy a Nagyszínpadról Orbán Viktor ‘89-es, Nagy Imre újratemetésén mondott beszéde üvölt a szórakozni vágyók arcába.

"Szomorúan szembesültünk azzal, hogy egy zenei fesztiválra is beette magát a propaganda, és a koncertek között, a kivetítőkőn a kormány által készített videók jelennek meg" – mondja a Facebookon és az Instagramon közzétett videójában a színészként és rapperként egyaránt ismert Molnár Áron, aki egy civil katalizátorokról szóló beszélgetés vendége lett volna a Volton.

Bojkottáljuk a Volt fesztivált. Hogy miért? Részletek a videóban. #propagandamentesfesztival

Közzétette: noÁr – 2019. június 27., csütörtök

"Azt gondoljuk, hogy egy ilyen fesztiválon nekünk semmi keresnivalónk nincs. Vagy igazából a propagandának nincs semmi keresnivalója egy ilyen fesztiválon. (...) Vajon a Black Eyed Peas vagy a Cypress Hill fellépnek, ha tudják, hogy egy kormánypropaganda-videó az előzenekaruk?" – fejtegeti a felvételen noÁr.

A videó egy pontján Molnár Áron a Volt magyar fellépőitől azt kéri, hogy a koncertjeik előtt, közben vagy után mondják be, hogy "propagandamentes fesztivált" szeretnének, a fesztiválozókat pedig arra szólítja fel, hogy ha újra meghallják az Orbán-beszédet, kezdjék el együtt skandálni ugyanezt.

Nem sokkal később Kádár Tamás, a Volt Fesztivált is szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. vezetője a Hvg.hu-nak nyilatozva elmondta: szerinte nem annyira vészes a videó, túlzottnak érzi a reakciókat. Arról is beszélt, hogy a Balaton Soundon is lemegy majd ugyanez a szpot, a Szigeten azonban másképpen – egy fotókiállítással – emlékeznek a rendszerváltás évfordulójára.

"Nem gondolom, hogy ez a videó bárkit meggátol abban, hogy bulizzon. Nem gondolom, hogy egy fesztivál, amely a szabadságról szól, ne emlékezhetne meg arról, hogy 30 éve volt a rendszerváltás. A videóról sokféle vélemény lehet, nekünk ezzel kapcsolatban nincs véleményünk" – nyilatkozta a lapnak Kádár.

A témában írt publicisztikánkat itt, a Molnár Áronnnal készült interjúnkat pedig itt lehet olvasni.

(Borítókép: Szekeres Máté / Index)

Ne maradjon le semmiről!