Rendőrök küldték el az embereket, akik az utcáról hallgatták David Guetta tetőbuliját

2020.04.20. 14:53

A francia producer szombaton Miamiban az Icon Brickell teraszán állította fel a DJ-pultot, és egy közel másfél órás adománygyűjtő szettel szórakoztatta a környékbelieket és azokat, akik követték az online közvetítést. Többen voltak, akik a környékbeli utcákon álldogálva hallgatták a zenét, és mivel a koronavírus-járvány miatt Floridában is korlátozó intézkedések vannak érvényben, ezért a rendőrség megkérte őket, hogy legyenek szívesek összeszedni a holmijaikat, és fáradjanak arrébb.

A Miami Herald beszámolója szerint közel kétszázan álltak meg bulizni, de nem volt nagy tömeg, kisebb csoportokban hallgatták a zenét, a rendőrség nem is tartóztatott le senkit, azt mondják, mindenki nagyon együttműködő volt. 

A fellépés a Facebookon több mint 9 millió megtekintést hozott össze, a Youtube-on pedig közel kétmilliót. David Guetta vasárnap örömmel újságolta, hogy a tetőbulival összesen 700 ezer dollárt sikerült összegyűjteni. Hozzátette, aki akar, természetesen továbbra is tehet felajánlásokat. A befolyt összeget Guetta az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO), illetve a Feeding South Floridának, illetve az Hôpitaux de France alapítványnak ajánlotta fel.

Floridában vasárnapig 25 492 fertőzöttet regisztráltak, és 748 halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány.