A járvány miatt csak ősszel, de lesz második budapesti Womex

2020.06.15. 15:17

A világzenei expót 26. alkalommal rendezik meg, ebből most másodjára kerül Budapestre az esemény, írja az MTI.

A World Music Expót október 21. és 25. között tartják meg. A járvány enyhülése, illetve a határok fokozatos megnyitása miatt a Womex tulajdonosa, a Piranha Arts, és a hazai szervező, a Hangvető bízik abban, hogy megrendezhető ebben az időpontban a globális zenei élet legnagyobb eseménye, ami egyszerre vásár, világzenei fesztivál, konferencia, zenei dokumentumfilmek szemléje és díjkiosztó ünnepség.

A szervezők szerint több mint 2500 külföldi résztvevő érkezik majd az expóra, köztük újságírók, művészek és szakmai kiállítók. A fellépők regisztrációja elindult, a Womex előadóiról később dönt majd egy héttagú zsűri. A fesztivál helyszíne a 2015-ös budapesti Womexhez hasonlóan a Müpa, a Bálna és az A38 Hajó lesz. 5 évvel ezelőtt egyébként mi is írtunk az akkori Womexről, ami szerintünk kicsit olyan, mint a Sziget, csak olcsóbb sörrel és több szakmai előadóval.

A világzenei vásár rendkívüli lehetőség Budapest számára. Tisztában vagyunk azzal, hogy az idei kiadás más lesz, mint az eddigiek, mivel sok nemzet még mindig küzd a világjárvánnyal. Ennek megfelelően fogunk változtatásokkal, korlátozásokkal és új ötletekkel élni, hogy a lehető legbiztonságosabb és legélvezhetőbb Womexet rendezhessük meg

– mondta a Hangvető programigazgatója.

Szerinte azonban azzal, hogy összehozzák a szakmabelieket, segíteni tudnak a zeneiparnak, amely globálisan is nehéz helyzetbe került a járvány miatt (az itthoni helyzetről a Music Hungary jelentése alapján itt, a Budapest Park miatt kirobbanó botrányról itt írtunk).