Na meséljetek, mi a nevetek? – kérdezte Keresztes Ildikó a Carson Comát

2022.06.21. 08:26

És mióta léteztek? Folytatta a gyermeki érdeklődéssel a Máté Péter-díjas magyar énekesnő, színésznő. De hogy mi köze egymáshoz Keresztes Ildikónak, a Carson Coma zenekarnak, Barkóczi Noémi és Áron András (Apey) zenészeknek? 

A zenei műsorok kedvelői már tudják, hiszen két hete a YouTube-on csüngenek, akik nem, azok is sejtik, viszont azok kedvéért, akik a „zenei műsorról” a Dáridóra asszociálnak, eláruljuk a titkot: megérkezett a Dalfutár új évada. Az első csapat második epizódja tegnap este óta a nagyközönség számára is elérhető, így bárki megnézheti és hallgathatja, hogy a fent említett előadók milyen dalt hoztak össze közösen.

A Dalfutár Hajós András és Jeli András szerelemgyereke, ami pofátlan módon csak a jó tulajdonságokat örökölte szüleitől, és az előző héten hetedik évados lett. Ez gombócból is sok, de úgy tűnik, az az istenadta nép minél többet ismerkedik minőségi produkciókon keresztül a magyar zeneipar képviselőivel, annál többször akar repetázni, és szerencsére van miből meríteni.

A műsor felépítése szerint egy zeneszerző, egy szövegíró, egy producer és egy énekes posztjára jelöl ki a stáb úgy előadókat, hogy azok lehetőleg ne tudjanak egymásról, bizonytalanságra, magányra és teljesítési kényszerre ítélve a szereplőket, hogy a következő adásban egy euforikus közös stúdiómunkán egyesüljön a négy puzzle-darab, ami kirakva egy teljesen új dalt eredményez.

Persze ez sosem ennyire egyszerű, pont az teszi a folyamatot izgalmassá, hogy nem robotok, hanem ambiciózus művészek találkoznak, akik nem mindig a simulékonyságukról és kompromisszumkészségükről híresek.

Mondjuk a legutóbbi adás pont nem erről árulkodik, ugyanis a három, teljesen más területen mozgó előadó és az elmúlt évek semmiből berobbanó zenekarának tagjai egyrészt hamar egymásra hangolódtak, másrészt vörös diplomával vizsgáztak az asszertív kommunikáció egyetemén.