Lil Frakk darabokra szedte T. Dannyt

2022.12.09. 10:40

T. Danny kétségkívül az egyik legfelkapottabb hazai előadó, így már vártuk, hogy mikor bukkan fel egy számával a Sávlekötő című zenei YouTube-műsorban. Annál is inkább, hiszen a Sávlekötő műsorvezetője Lil Frakk, aki Ress és kapitány Máté oldalán kiadott egy kollab lemezt, amelynek egyik számában T. Danny is részt vett. Ez volt a Ne sírj című dal.

Amikor behívtuk a kollab lemezünkre, nem egy szimpla igent küldött válaszul. Négy órán belül már küldte is a demót

– emlékszik vissza Lil Frakk a műsor elején közös munkájuk kezdetére.

T. Danny, vagyis Telegdy Dániel énekes, rapper, dalszerző 1998. október 25-én élsportoló családba született, így nem csoda, hogy fiatalkora neki is a sport köré szerveződött. A zenei karriert megelőzően versenyszerűen úszott, vízilabdázott és kosárlabdázott. Majd otthagyta a kosárlabdát, és 2018-ban megszületett az első olyan dala, amely elérte az egymilliós megtekintést. Zenei karrierje azóta is szárnyal.

Lil Frakk stílusosan egy olyan pólóban köszöntötte T. Dannyt az adásban, aminek a mintája egy szétszaggatott felsőből kitűnő izmos felsőtestet ábrázol – méghozzá Telegdy Dánielét. Ez nem véletlen, T. Danny híres arról, hogy koncertjein póló nélkül robban be a színpadra.

A Sávlekötő stábja egy Legyen Ön is milliomos! ihletésű kvízműsorral készült az énekesnek, csak náluk a játékot Megmondtam, de ti nem hittétek-nek keresztelték T. Danny egyik legismertebb száma után. Erről a dalról nemrég Csirmaz Luca készített egy TikTok-videót, amelyben kifejtette, hogy a dalszövegből mit olvas ki egy pszichológus.

Az első akadályt a rapper jól vette, egy hibával teljesítette a feladatot. Az egyik kérdésre bár kapásból tudta a választ, a játék kedvéért még telefonos segítséget is igénybe vett, így a BSW-s fiúk erősítették meg végül döntésében.

Majd LehoLegacy producerrel T.Danny a WOAH című számát mutatta meg Lil Frakkra, akivel atomjaira szedték a muzsikát. A producertől azt is megtudtuk, hogy T. Dannyvel közös munkafolyamata rendszerint úgy kezdődik, hogy

felhív egy indokolatlan időpontban, hogy most be tudunk menni a stúdióba.

Ennél a dalnál sem volt ez másképp, ám a WOAH végül majdnem két évet pihent a fiókban, ugyanis elkészítése után az énekes nem érezte annyira a dalt. Cserébe amikor újra rátalált, kiadás előtt megtoldotta pár pörgős szövegrészlettel.

Miután átrágták magukat a hangsávokon, Lil Frakk meglepte T. Dannyt egyik kedvenc hobbijával, és utolsó játékként a fiúk leültek fifázni. Többek között ez a jó a Sávlekötőben; hogy minden adást a meghívott vendégekre szabnak.

A Sávlekötő minden adásába egy magyar előadó viszi be egyik slágerét, amit a producerrel együtt darabokra szednek. Korábban járt már náluk Azahriah, Desh, Carson Coma, Kispál és a Borz, BSW, Deva, Wellhello. A Sávlekötő stábját Kamera Hungária és OVA-díjakkal tüntették ki mint legjobb videósorozat.