Keanu Reeves rocksztárként tér vissza

2023.05.11. 17:32

Hollywood egyik kedvenc színésze, a John Wick, a Mátrix, a Constantine és 47 Ronin film sztárja színészi karriere mellett a rockzenébe is belekóstolt a kilencvenes években. Dogstar nevű zenekarával az alternatív rock műfajában mártózott meg, kiadtak két lemezt és körbeturnézták a világot. A bandában Reeves a basszusgitáros posztot töltötte be.

Tíz aktív esztendő után a csapat befejezte a közös zenélést, most mégis összeállnak, és már a harmadik, visszatérő lemezükön dolgoznak.

Vissza a színpadra

A banda 1991-ben indult, amikor a későbbi csapat dobosa és basszusgitárosa, Robert Mailhouse és Keanu Reeves összefutott egy szupermarketben. A két hokiszurkoló a Detroit Red Wings csapata miatt elegyedett szóba, a véletlen ismertségből pedig hamar barátság, majd közös zenélés lett.

Csatlakozott hozzájuk Gregg Miller – aki az első lemez után elhagyta a csapatot – és Bret Domrose énekes-gitáros. Együtt elkezdtek dalokat rögzíteni, majd turnézásba fogtak. A kilencvenes évek közepén olyan előadóknak melegítették elő a színpadot, mint David Bowie vagy a Bon Jovi. Játszottak az USA-ban és Ázsiában,

utoljára 2002 októberében léptek fel Japánban.

A zenekar, amely most trióformációban lép újra színpadra, május 27-én Kaliforniában, a BottleRock fesztiválon fog debütálni. Húsz év kihagyás után, még tavaly júliusban jelentette be a csapat, hogy ismét összeálltak, de konkrét fellépési dátumot eddig nem tűztek ki. Azóta – amikor Keanu Reeves épp nem a John Wick-filmeken dolgozott – rendületlenül készítették új lemezüket, amely a tervek szerint hamarosan megjelenik.