Harminc év után tér vissza a The Rolling Stonesba a legendás basszusgitáros

2023.06.10. 09:03
Visszatér a The Rolling Stones brit rockegyüttes korábbi basszusgitárosa a zenekar soraiba, hogy 2021-ben elhunyt dobosuk, Charlie Watts előtt tisztelegve maga is újra a régi társakkal zenéljen egy lemezfelvétel erejéig. Bill Wyman még 30 évvel ezelőtt, 1993-ban lépett ki a bandából, a most készülő albumon Mick Jagger kérésére azonban újra közreműködik majd.

Hiába íródik már több mint fél évszázada az 1962-ben alapított banda története, talán arra még a legkeményvonalasabb Stones-rajongók sem számítottak, hogy az 1993-ban a bandát elhagyó basszusgitáros, Bill Wyman még ebben az életben visszatalál a bandához, ennél nagyobbat azonban nem is tévedhettek volna.

A zenész ugyanis nemrég bejelentette, hogy a banda készülő albumán ő maga is közreműködik majd, így újra beállt az együttes soraiba, hogy ezzel tisztelegjen néhai dobosuk, Charlie Watts előtt, aki 80 éves korában, 2021-ben halt meg.

A 86 éves Bill a banda egyik új számában fog játszani a készülő albumon, a felvételek miatt pedig már el is repült a kaliforniai Los Angelesbe.

A zenészt a 79 éves Mick Jagger hívta meg a lemezfelvételre, aki legutóbb 30 éve, 1993-ban zenélt együtt a banda jelenlegi tagjaival, amíg úgy nem döntött, hogy hátrahagyja a Rolling Stones-os éveket.

Bill évek óta nem látta a bandát, de mindig is szerette Charlie-t. Ez a lemez valójában tisztelgés Charlie előtt, ezért nem tudott nemet mondani a felkérésre

 – mondta egy bennfentes a The Sunnak.

A korábbi basszusgitáros mellett a néhai dobos, Charlie Watts is szerepelni fog a banda következő albumán – tette közzé Ronnie Wood nemrég.

A legendás rockegyüttes 18 éve dolgozik eredeti dalokat is tartalmazó nagylemezén, és Wood elmondása szerint az elhunyt dobost is hallani lehet majd a várva várt albumon, amely várhatóan még ebben az évben megjelenik.

Most rögzítjük az új albumot, és néhány hét múlva L. A.-be megyünk, hogy folytassuk a munkát, és befejezzük a lemezt. Charlie is szerepel néhány számon

– ecsetelte Ronnie Wood. 

A bennfentes hozzátette, hogy a rockerek az album után egy nagy világturnét terveznek, amelyben az Egyesült Államok, Dél-Amerika és Európa országai is szerepelnek majd mint helyszínek.  • Tippek
  • Hírek