Közel húsz év után új albummal jelentkezik a The Rolling Stones

2023.09.06. 11:25

A zenekar 2005-ben jelentetett meg utoljára lemezt, ami teljes egészében új, saját dalokból állt, A Bigger Bang címen, most azonban a világ egyik legrégebbi zenekara, közel a nyolcvanhoz friss albummal rukkol elő. A Hackney Diamonds névre hallgató album ma, 2023. szeptember hatodikán debütál egy speciális YouTube-livestream keretein belül – adta hírül a BBC. A lemez maga október huszadikán érkezik, amelyen 12 felvétel lesz hallható.

Legutóbb 2016-ban jelent meg albuma a zenekarnak,

ami akkor feldolgozásokat tartalmazott Little Waltertől és Howlin’ Wolftól, akik miatt ők is elkezdtek zenélni a hatvanas években.

Új korszak

Ez lesz a zenekar első kiadványa Charlie Watts, egykori dobosuk halála óta, amin már nem kizárólag ő üti a bőröket. Halála előtt még néhány felvételt elkészített, de ezek csupán a lemez egy részét teszik ki. A zenekar legendás gitárosa, Keith Richards úgy fogalmazott:

Hogy is mondjam, még korántsem hallottatok mindent Charlie Wattstól.

Nem véletlenszerű választás volt a lemez címe sem. A zenekar a londoni Hackney néven ismert kerületből jelentkezik be az online eseményen, amely elmondásuk szerint „az új album szívét adja”. Az eseményt az online médián túl stílusosan egy helyi lapban, az ingyenes Hackney Gazette-ben is reklámozták. A páratlan alkalom házigazdája nem kisebb ember lesz, mint a híres tévés személyiség, Jimmy Fallon.

A zenekar még élő tagjain kívül – Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood – olyan hírességek is tiszteletüket teszik a híresztelések szerint, mint Paul McCartney, Stevie Wonder vagy Lady Gaga. A livestreamhez készített trailer egyszerű, nagyratörő és bátor üzenetet hordoz magában:

Új album, új zene, új korszak.