Friendly Fire: új dalt villantott a Linkin Park, és lemez is lesz

2024.02.23. 17:34
Eddig kiadatlan, a One More Light érájában született dalt hozott ki a Linkin Park, a banda ikonikus frontembere, Chester Bennington 2017-ben lett öngyilkos. Az együttes csokorba gyűjti a megjelent kislemezeit, és április 12-én albumként jelenteti meg Papercuts címmel.

Arról továbbra sincs hír, hogy a nu-metal legsikeresebb bandája újra összeállna – tekintve, hogy fel sem oszlott, csak határozatlan idejű szünetre vonult Bennington halála után –, viszont időről időre jelentetnek meg korábban fiókban ragadt dalokat, valamint ikonikus albumaik huszadik évfordulóit is rendre friss megjelenésekkel ünneplik.

Idén ugyan nem lesz semmi évforduló – vagyis lesz, de a 2014-es The Haunting Party című lemez tizedik évfordulója még túl korai lenne egy újrakiadáshoz –, viszont mégis kapunk egy válogatáslemezt Papercuts címmel, amelyen a banda eddig megjelent single-jei, vagyis kislemezei lesznek összegyűjtve. Ez április 12-én jelenik majd meg.

Előtte viszont kihoztak Mike Shinodáék (a Linkin Park mc-je, énekese és fő dalszerzője) egy olyan új dalt, amelyet még a banda legutolsó lemeze, a 2017-es One More Light idején vettek fel, de eddig a fiókban maradt.  

Volt egy dal, egy One More Light-lemezes dal, amit megkevertünk. Többet kevertünk, mint ami a kész albumra került, csak azért, hogy lássuk, hogy valamelyik felkerül-e az anyagra, vagy felhasználjuk-e egy B oldalas kiadványként

– mondta Shinoda 2020-ban a Friendly Fire-ről. A dalhoz készült egy archiv felvételekből összevágott, hidegrázós klip is, ami alább tekinthető meg: