Bayer Friderika fiával és kislányával készített közös dalt

2024.03.20. 18:41

Európa egyik legjelentősebb nemzetközi dalversenyének történetében a mai napig Bayer Friderika a legsikeresebb magyar versenyző. Harminc évvel ezelőtt, 1994-ben a negyedik helyig jutott Dublinban Kinek mondjam el vétkeimet című dalával az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.

Most karrierJének három évtizedes jubileumát ünnepli az énekesnő, amihez új zene is dukál.

Az Embernek maradni című szám a háborúskodás, a konfliktus és viszály mindennapiságára hívja fel a figyelmet. A mögöttes üzenet arra próbál rávilágítani, hogy az érvényesülésért vívott harc közben sem szabad elfelejteni embernek maradni.

Családi projekt

Az Embernek maradni nem csupán a jubileum miatt különleges szám. A kétezres és 2010-es évek popzenei szcénájának hangzásvilágait modern effektkörrel aktualizáló alapot Friderika fia, Csuka Kiko szerezte. A dal szövegéért Pajor Tamás felelt, a stúdió- és produceri munkálatokban Bolyki Tamás és Bolyki György működtek közre.

A zenéhez videóklip is készült, amelyet a fehérvárcsurgói, klasszicista és eklektikus stílusú Károlyi-kastélyban forgattak.

Egy tündérmesébe illő, lelki felszabadulás történetét láthatjuk a képekben, amelyet Petrőcz Rafael Mikes rendezett. A klipben megjelenő komornyikot Márkus Attila alakítja, míg a cseléd szerepében Laza Tímea táncművészt láthatjuk, a kislányt pedig Csuka Szófia, Friderika másik gyereke alakítja.

A hozzánk eljuttatott közlemény szerint az új dalt további alkotások követik, majd idén ősszel országos turnéra indul az énekesnő, felelevenítve korábbi alkotásait, és bemutatva az újakat.