Magyar zenészek segítséget kértek a zöldséglopáshoz, ez lett az eredménye

2024.07.04. 19:27

Hiába lesz popsztár az ember és visszatérő vendég a hazai fesztiválok szinte mindegyikén, a friss koktélparadicsom és csemege paprika illata olyan erővel bír, aminek nehéz ellenállni. Ez történt az aurevoir. zenekar tagjaival is, akik a DélKerTÉSZ (Délalföldi Kertészek Szövetkezete) támogatásával valósították meg akciójukat, amiben rengeteg zöldséget sikerült megfújni, köztük a világ legnagyobb paprikáját is. 

Új daluk, a Héjanász egy erdélyi népdalon alapul és igazi táncházas hangulatot idéz. A zenekar – előző, pontnem című dalával szemben – visszatér a klasszikus, rájuk jellemző stílushoz, a rádiós pophangzás számos tradicionális hangszerrel és pörgős népzenével keveredik. 

Ahogy azt korábban is mondtuk, a pontnem egy egyszeri alkalom volt, egy buli, amiben újraéltük a gyerekkorunkat. A Héjanász egy sokkal átgondoltabb dal, ami viszi tovább a klasszik »oreóhangzást«, kicsit meg is újítva azt

– idézi Agócs Mártont, a zenekar egyik frontemberét a hozzánk eljuttatott közlemény.

Gengszterek

Ehhez készült a kissé abszurd, Oceans-filmeket üvegházas környezetbe ültető klip, amiben rengeteg friss zöldség és jó hangulat köszönti a nézőt. A Fejér János és Fejér Mihály által rendezett klip operatőre Fejér János és Liszkay Lilla voltak, munkájuk tökéletesen visszaadja azt a szellemiséget, ami az aurevoir. élő koncertjein is sugárzik a zenekarból.

Végre gengszterek vagyunk, akik életük melóját szervezik és viszik végig

– tette hozzá Agócs.

A dal érzelmisége, témája visszaad valamit a nyár forró, könnyed szerelmeiből, amelyek megmaradnak vagy sem, de az adott pillanatban jókedvvel töltik el az embert. A dalpremier egy napra esett a zenekar Fishing on Orfűs fellépésével, de közönségük az elkövetkező hetekben meghallgathatja a friss szerzeményt a Művészetek Völgyében és a Budapest Parkban is.