Lélekemelő, megindító, szívhez szóló – ilyen a Perzseljen fel!

2024.08.28. 14:48

„Együtt erősebben, mint valaha” – ez a Párizsba utazó Magyar Paralimpiai Csapat mottója. A 2024-es nyári paralimpiai játékokon 39 sportoló képviseli Magyarországot. A csapatnak eddig még nem volt hivatalos dala, az alkotói azt mondják, hogy ez „éppen olyan, mint ők – tele van szívvel, tűzzel és elszántsággal.”

A Magyar Paralimpiai Csapat mottója és a Magyar Paralimpiai Bizottság jelmondata – „Fogyatékosnak lenni nem azt jelenti: vesztesnek lenni” – is beépül a Perzseljen Fel! című dalba. A zeneszerző Rakonczai Viktor, szövegét Kocsis Paulina és Hujber Szabolcs írta. 

Itt és most meg is hallgatható:

Írtak nekik és nekünk egy dalt

A magyar paralimpikonok augusztus 28. és szeptember 8. között vesznek részt a 2024-es nyári paralimpiai játékokon. A dalt a Magyar Paralimpiai Bizottság felkérésére még tavasszal kezdték írni azzal a céllal, hogy az a magyar parasportolóik himnusza legyen Párizsban – ahogyan az lehet Los Angelesben, Brisbaneben, és megrendelők reményei szerint egyszer talán majd Budapesten is.

A dalban közreműködik: Gubik Petra; Kovácsovics Fruzsina; Miklósa Erika; Kocsis Paulina; Szabó Száva; Dánielfy Gergely; Ember Márk; Kökény Attila; Herczog Richárd.

A dalhoz készült klipben az olimpiai versenyre készülő sportolók is részt vesznek (a felvételen tizennégy parasportolóból álló kórus hangját hallhatjuk): Arlóy Zsófia, Csuri Ferenc, D. Kiss Zoltán, Ekler Luca, dr. Fonyódi Ildikó, Illés Fanni, Kertész Róbert, Lengyel Zsófia – és Mokka, Zsófi vakvezető kutyája –, PapBianka, Sedric Roussel Watchou Kouokam, Száraz Evelin, Szöllősi István, Szvitacs Alexa és Wermeser Zsombor.

A klipben a dal refrénjét jelnyelven is láthatják, Kiss Anett siketlimpikon curlinges előadásában.

A Perzseljen Fel!-ből hat DJ készített remixet: DJ Stephanie, DJ Lotters, DJ Dominique, DJ BárányAttila, DJ Spigiboy és Spy The Ghost.