Lujza
-2 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A koronavírus-járványhoz mindenki a maga módján, a lehetőségei szerint igyekezett alkalmazkodni, ám az ilyen időkben mindig vannak olyanok, akik olyan kreatív újdonságokat alkotnak, melyek kisebb forradalmat idéznek elő a saját szegmensükben. Ezek közé tartozott a magyar Maszkos Mikulás is tavaly, ami gyorsan népszerű lett Magyarországon, sőt külföldön is. Ezt az újító gondolkodásmódot a szakma is értékelte, és a járványügyi előírásokhoz alkalmazkodó ajándékosztó készítőjét díjjal jutalmazta. Így történhetett, hogy a lajosmizsei Rimóczi-Art Kft. nyerte el „Maszkos Mikulás”-sal a Magyar Édességgyártók Szövetsége Édesség Innovációs Díját – tájékoztat a Magyar Konyha online. A szövetség kiemelte, hogy a Maszkos Mikulás túlmutat azon a szemléleten, amely az élelmiszer-innovációt kizárólag a receptúrák változtatásával köti össze.

  A 2020-as évben a Magyar Édességgyártók Szövetsége Édesség Innovációs Díjának győztese, a Maszkos Mikulás
  A 2020-as évben a Magyar Édességgyártók Szövetsége Édesség Innovációs Díjának győztese, a Maszkos Mikulás
  Fotó: Újhelyi Sándor/a Rimóczi-Art Kft. engedélyével

  A szövetség azért alapította a díjat, hogy tagsága szavazatai alapján minden évben elismerje az előző esztendő során megjelent, innovációs szempontból kiemelkedő édességkészítői újítást.

  A szövetség indoklása szerint a vásárlók körében nagy népszerűséget szerzett, külföldi hírügynökségek figyelmét is felkeltő Maszkos Mikulás, akinek az arcát maszk takarja el, kiemelkedő példája annak, hogy az innováció, a termékfejlesztés nem állhat meg a jelenlegi helyzetben sem. 

 • Taylor Swift eléggé berágott a Netflix legújabb sorozatára, a Ginny és Georgiára. Ez az a széria, amit az új Szívek szállodájaként próbálnak eladni, habár messze más a nívója. Míg a régi sorozat kiemelte az erős, független nőket, addig ebben úgy néz ki, nem annyira fontos a női összetartás. 

  Az egyik jelenetben a két címszereplő (ők egyébként anya-lánya párost játszanak) veszekedése közben hangzik el a következő vitriolos mondat: 

  Mit érdekel téged? Gyorsabban váltogatod a fiúidat, mint Taylor Swift. 

  Emellett már az énekesnő sem tudott elmenni, és Twitteren üzent a Netflixnek.

  Hello, Ginny és Georgia, 2010 pont most telefonált, és kéri vissza a mélyen szexista poénjait. Mi lenne, ha leállnánk azzal, hogy lenézzük a keményen dolgozó nőket, úgy definiálva őket, mintha ez a ló***r vicces lenne. 

  Ugyanitt, Netflix, a Miss Americana után ez a szett nem annyira cuki rajtad. 

  Boldog női történeti hónapot, azt hiszem. 

  A Miss Americana egyébként a Taylor Swiftről szóló dokumentumfilm, ami tavaly jelent meg a szolgáltató kínálatában, így egy kicsit még fájóbb a beszólás. 

  Az énekesnő rajongói pedig úgy reagáltak a történtekre, hogy bojkottálják a sorozatot, amivel szerencsére nem sokról maradnak le.

 • Idén online hirdették meg az Anyuka Szépe versenyt, ahol mintegy hétszáz jelentkezőből választották ki azt a két legszebb anyukát, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi versenyeken. 

  Azért is kettőt, mert 2021-ben két világverseny lesz, szinte egy időben. Az egyik Dubajban, a másik pedig Szingapúrban. Így mind a két megmérettetésre tudunk magyar anyukát küldeni

  – mondta Bartalovics Ildikó versenyigazgató. 

  csákótünde.PNG
  Fotó: Dori Zorán / Anyuka Szépe

  A két győztes sokban hasonlít egymásra: egyforma magasak, 40 év körüliek, és mindketten meglehetősen férfias szakmában dolgoznak. Csákó Tünde egy autóalkatrész-üzlet vezetője, amit nemrég elhunyt férje után kellett átvennie. 

  Három lányom van, akik nemrég elvesztették az édesapjukat. Miattuk is fontosnak éreztem, hogy tovább tudjam vinni a férjem munkásságát. A szépségverseny pedig amolyan figyelemelterelés volt

  – mesélte arról, miért indult a versenyen. 

  szabómelinda.PNG
  Fotó: Dori Zorán / Anyuka Szépe

  A másik győztes Szabó Melinda lett, aki a rendőrségnél dolgozik. 

  Férfiak között dolgozok, annyira nem foglalkozok a divattal. Annyira izgultam, hogy mikor ki kellett menni a színpadra Biankával közösen, akkor nem is én fogtam az ő kezét, hanem inkább ő az enyémet. Kapaszkodó volt a lányom

  – árulta el izgalmát, amely végül alaptalannak bizonyult.

 • cica-udito.png
  Fotó: YouTube / RM Videos

  Úgy tűnik, háziállataink sem tétlenkedtek, és arra használták a karanténban töltött időt, hogy szintet lépjenek az evolúcióban. 

  Itt van például ez a cica, aki a szívószál használatát próbálja nagy erőkkel elsajátítani. 

  Jövő héten talán már késsel-villával étkező sertésekről tudósítunk.