Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pontosan ugyanarra, amire előtte, DE.

  Különös időket élünk, és az egyik módszer, ami segít abban, hogy megküzdjünk a stresszel, amit egy-egy nehéz helyzet okoz, ha néha a humor oldaláról közelítjük meg a történéseket. A humor pedig egy nagyon sokszínű, sok réteggel rendelkező, több pólusú műfaj, nincs ez másként a világjárvány idején se. Egyik kollégánk talált rá a karanténhumor következő példájára, amihez talán semmit nem kell hozzáfűznünk.

  A mellékelt posztban természetesen vannak megfontolandó részek: a járvány ideje alatt valóban kerülni kell a kézfogást, és figyeljünk oda arra, hogy ne érintsük meg az arcunkat, illetve arra is, hogy kellően alaposak legyünk a kézmosásnál, no meg arra, hogy tartsuk a 1,5 méteres távolságot azoktól, akik nem élnek velünk egy háztartásban.

 • Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt új intézkedéseket hoztak, és ezek értelmében az emberek a legszükségesebb esetekben – például az alapvető szükségleti cikkek vagy gyógyszerek beszerzése miatt - léphetnek utcára. Ezek a szükségszerű lépések mindenkiből mást hoznak ki, van, aki meglátja a benne rejlő lehetőségeket. A hertfordshire-i Stevenage városában egy illető bokorjelmezbe bújt, és ebben az álcában hagyta el otthonát, illetve próbált meg minél jobban beolvadni a környezetébe. Küzdelmeiről természetesen több videó is készült, az egyik felvételt TikTokon már majdnem 17 millió alkalommal tekintették meg.

  A videókat készítő pár, Nicholas Murray és Madeline Mai-Davies ugyan azt állítja, hogy a szomszédjuk látható a felvételeken, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a bokorjelmez már korábban is feltűnt náluk, Murray korábban ebben a jelmezben ijesztgetett emberek az utcán.

  bokor
 • Donald Trump ezekben a vészterhes időkben is képes egy kis molyost csalni az arcokra a nyomasztó hírek közti kis szünetekben. Ezt a kis standup-előadást például egy fehér házi sajtótájékoztatón improvizálta tegnap:

  Jobban ismerem Dél-Koreát bárkinél, oltja le az őt kérdező újságírót, majd ezt alátámasztandó, rögtön idéz is egy adatot fejből: Szöulban 38 millióan élnek. 

  Valójában a város lélekszáma 9,8 millió körül van, persze a pontos szám attól függ, milyen elővárosokat számolunk bele. De a 38 millió egészen biztosan téves szám, elvégre az egész ország lakossága alig van 50 millió fölött. Oké, Trump téves információt dobott be, na bumm, láttunk már ilyet. A vicc az, hogy honnan szerezhette a 38 milliós adatot, és a Twitter népe ezt is hamar kinyomozta:

  Szóval ha az ember rákeres a Google-ben Szöulra, a találati listán a Wikipedia-adatlapjáról behúzott számok között ott szerepel, hogy "38 m".

  A város átlagos tengerszint feletti magassága 38 méter.

  Azt hiszem, Budapest mind az 527 millió lakója nevében mondhatom, hogy sehol nincsenek hozzánk képest ezek a koreaiak.

 • Az Egyesült Államokban New York a koronavírus-járvány egyik gócpontja, a vasárnapi adatok szerint 776-an haltak meg a fertőzés okozta betegségben a városban. Craig Hettich, a Reuters hírügynökség egyik New Yorkban élő munkatársa a minap videót készített arról, hogy mennyire üresek most az egyébként teli metrókocsik és  emberektől nyüzsgő megállók.

  New York polgármestere, Bill de Blasio bejelentette, hogyha úgy ítélik meg, hogy túl sok utas tartózkodik egy metrókocsiban, akkor a rendőrök közbe fognak lépni, és  pár embert átterelnek egy másik vagonba. Ugyan a fenti képek alapján nehéz elképzelni, hogy ilyen előfordulhat, de volt példa arra, hogy egy kisebb tömeg gyűlt össze, amikor műszaki oknál fogva kimaradtak járatok, illetve jelentős késés volt.

  A New York Times szerint a szegényebb környékeken egyébként kevésbé esett vissza az utasforgalom, mert csak így tudnak eljutni a munkába, és nem szeretnék elveszíteni az állásukat.