Piroska
-2 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az olaszországi Rockin' 1000 produkció cesenai akciója sikerén felbuzdulva szegedi rockzenészek és több civil szervezet úgy döntött, hogy tavasszal Szegeden is lebonyolítanak egy hasonló zenei eseményt. A cél, hogy az élőzenét és a rockzenét népszerűsítsék. A tömeges közös zenélésre a kisgyerekektől az idősekig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik csak otthon játszanak.

  A résztvevők két külföldi és két magyar számot adnak elő. A zenészek online jelentkezhetnek már a szegedrocks.hu oldalon, egy video beküldésével. A rendezvényen egyébként nem csak a négy dal hangzik el a több száz zenész előadásában, több másik koncert is lesz.

 • Hóesésben érkezett meg Helsinkibe az a két óriáspanda Kínából, amelyek 15 évig fognak Finnországban élni.

  A négyéves hím Hua Paót és a hároméves nőstény Csin Pao-paót a repülőtéren Finnország kínai nagykövete és finn illetékesek fogadták. A két állat jól van - közölte az óriáspandáknak otthont adó nyugat-finnországi Ähtäri állatkert.

  Az utazás során bambuszt, sárgarépát, almát és ásványi anyagokkal gazdagított különleges süteményt kaptak. Kína Finnország "alapításának" (függetlenségének) 100. évfordulója alkalmából ajándékozta az állatokat az országnak.

   Úgy gondoljuk, ez a legjobb ajándék, amelyet a kínai emberek adhatnak Finnországnak

  - fogalmazott Csen Li, Kína finnországi nagykövete. 

  A pandák február közepéig karanténban maradnak, ezután láthatja őket az állatkert közönsége. Az állatok új finn neveket kaptak: igazodva az érkezésükkor uralkodó időjárásra, a Lumi (Hó) és a Pyry (hóesés) nevet kapták.

 • Egy olasz szakácsnak túlságosan is friss volt az aznapi fogás, ugyanis a tepsiben lévő, főzéshez előkészített két kilós grouper még lélegzett. 

  A hal állítólag már órák óta küzdött a friss levegőn az életéért, ami annyira megindította a szakácsot, hogy végül nem főzte meg, hanem szabadon engedte. 

  (Via)

 • És most egyszerre csap a homlokához minden kapszulás kávégép tulajdonosa, hogy ez eddig nem jutott eszébe. Ausztrál anyukák csináldmagad facebookos csoportjából indult ez az ötlet, amit felkapott most az internet:

  sdfg

  Konyhai szekrények aljához erősített műanyag profillecekből (ez a magyar fordítása ezeknek?) egyszerű és jól rendezhető kapszulatartót lehet készíteni. OCD-sek előnyben.

  Nem vagyok egy nagy barkácstehetség, de a hétvégén biztosan veszek pár lecet (lécet) és megépítem a sajátomat.